World Open 2024: 1/8 фіналу

Сьогодні на World Open 2024 відбудуться всі матчі 1/8 фіналу і залишаться лише 8 претендентів на трофей та головний грошовий приз турніру.

В першій сесії Ронні О’Салліван мав чергову зустріч з Хоссейном Вафаї, і цього разу Хоссейн в контрі переміг “Ракету”, “вкравши” фрейм з рахунком 64-63.

Варто відмітити також матч між Діном Цзюньху та Шоном Мерфі, який відбудеться в другій сесії. Дін Цзюньху вже протягом 11 років не може перемогти Шона Мерфі! Чи зможе сьогодні китайський дракон зупинити свій антирекорд? Переможець цьогоматчі зіграє в чвертьфіналі з Хоссейном Вафаї.

21 березня 20241/8 фіналу
09:30Джадд Трамп5-3Девід Ліллі
09:30Кайрен Вілсон5-4Бен Вулластон
09:30Марк Селбі2-5Джексон Пейдж
09:30Елліот Слессор5-2Деніел Веллс
14:30Ронні О’Салліван4-5Хоссейн Вафаї
14:30Дін Цзюньху5-3Шон Мерфі
14:30Ніл Робертсон5-1Кріс Вейклін
14:30Баррі Хокінс5-1Стівен Магвайр

Хоссейн Вафаї блискуче грав проти Ронні О’Саллівана, здобувши перемогу з рахунком 5-4.

Ця перемога зберігає його надію на участь в Tour Championship 2024. Лише 12 найкращих гравців сезону отримають місце і Хоссейн повинен пройти до півфіналу, щоб посунути Джона Хіггінса з 12-го місця. Не дивлячись на сьогоднішню поразку, О’Салліван потрапляє на Tour Championship.

В сьогоднішньому напруженому матчі між ними не було відриву більше, ніж один фрейм. Коли Вафаї лідирував з рахунком 4-3 і був за крок від перемоги, О’Салліван зробив чудовий брейк 125 очок і зрівняв рахунок.

Вафаї мав першу можливість у вирішальному фреймі, але незрозумілим чином не забив пряму червону кулю в верхню лузу, набравши 33 очки. О’Салліван відповів брейком 62 очки, але втратив позицію перед останньою червоною кулею.

Гра дійшла до кольорових куль, і Вафаеї необхідно було зібрати все, щоб вкрасти фрейм та перемогу в матчі з перевагою в одне очко. І він зробив саме це та виборов своє місце в чвертьфіналі, де він гратиме Діном Цзюньху.

Хоссейн Вафаї:

“Я почуваюся чудово, але, чесно кажучи, я все ще шокований, як я не забив ту червону. Це було непростимо. Раптом гра змінилася, і я подумав, що програю.

Я дуже щасливий, що здобув перемогу. Він – мій герой. Просто зіграти проти Ронні О’Саллівана – це мрія, але як щодо перемоги?

Я не буду говорити про минулі результати. Все, що зараз має значення, – цей момент. Минуле залишилося в минулому, і зараз я щасливий.”


Джексон Пейдж показав приголомшливий результат, завдяки якому він дійшов до свого першого рейтингового чвертьфіналу, перемігши Марка Селбі з рахунком 5-2.

На цьому тижні Пейдж вже мав вражаючу перемогу над Джоном Хіггінсом. І тепер він, схоже, майже забезпечив своє місце в турі, яке було під питанням перед цим турніром. Цей тиждень може стати початком реалізації його таланту.

Матч був зіграний на феноменальному рівні, з великими брейками в кожному фреймі. Пейдж взяв перший фрейм з брейком 130 очок. Селбі відповів брейком 129 очок в другому фреймі. Але Пейдж додав ще два сенчурі поспіль (120, 100) і рахунок ставу 3-1.

Брейк 93 очки від Джексона зробив рахунок 4-1, але Селбі відповів брейком 96 очок і залишився в боротьбі (4-2). В наступному фреймі першу нагоду мав Селбі, однак його брейк завершився на 50 очках. І тоді Пейдж вступив в гру і з брейком 74 очки забезпечив собі карколомну перемогу.

Дін Цзюньху переміг Шона Мерфі з рахунком 5-3 у високоякісному матчі.

Брейки 127 і 86 очок допомогли Мерфі здобути перевагу 2-1. Однак Дін виграв чотири з п’яти наступних фреймів з брейками 130, 83, 74 і 66 очок і переміг в матчі.