Боротьба за участь в Tour Championship 2024

Наступного тижня турнір World Open 2024 в Китаї стане останнім в змаганнях за участь в престижному Tour Championship 2024. Цей турнір є третім і останнім з Players Series 2024.

Раніше участь в турнірі брали вісім гравців, але цього року вже 12 найкращих гравців згідно річного рейтингу поїдуть до Манчестеру, де боротьба за трофей триватиме з 1 по 7 квітня. Загальний призовий фонд турніру збільшився до £500 000.

Топ-4 сіяних одразу потрапляють до чвертьфіналу, а інші вісім гравців змагатимуться між собою в першому раунді.

Топ-6 річного рейтингу вже є недосяжними для суперників, тому вони вже гарантували собі участь в турнірі:

  • Джадд Трамп
  • Ронні О’Салліван
  • Чжан Аньда
  • Марк Аллен
  • Гері Вілсон
  • Марк Вільямс

Наступні п’ять гравців – Баррі Хокінс, Дін Цзюньху, Том Форд, Алі Картер та Марк Селбі – мають сильні позиції, хоча вони ще остаточно не гарантували собі участь в турнірі.

Джон Хіггінс посідає 12-е місце, маючи £137 500 та перевагу в £23 500 над Хоссейном Вафаї, який посідає 13-те місце. Обидва гравці вже пройшли кваліфікацію на World Open 2024, тож мають додати до свого рахунку £5 000. Якби Хіггінс програв в 1/32 фіналу в Китаї, то Вафаї міг би випередити його, за умови що дійде до півфіналу.

Наступні гравці в рейтингу повинні дійти до фіналу в Юйшані, аби мати шанс випередити Хіггінса: Ноппон Сенкхам, Чжоу Юелун, Кріс Вейклін, Лю Хаотянь, Си Цзяху та Меттью Селт.

Оскільки головний приз на World Open складає £170 000, – всі інші гравці, хто гратиме в Китаї, мають шанс на участь в Tour Championship, завоювавши титул. Це, наприклад, Шон Мерфі, який виграв Players Championship та Tour Championship минулого сезону, а також Кайрен Вілсон, Лука Бресель та Ніл Робертсон.