Черговий рекорд Ронні О’Саллівана – восьмий трофей Мастерс!

Ронні О’Салліван в блискучій манері обіграв Алі Картера в фінальному матчі Мастерс 2024 з рахунком 10-7.

Тепер, маючи вісім трофеїв, Ронні поставив новий рекорд по кількості перемог на цьому турнірі.

Також феноменальний Ронні зробив ще один новий рекорд: тепер він став найстаршим переможцем Мастерс (48 років).

В той же час він має і інші рекорди:

  • в 2023 році він став найстаршим переможцем Чемпіонату Великої Британії (47 років),
  • в 1993 році Ронні став наймолодшим переможцем Чемпіонату Великої Британії (17 років),
  • в 1995 році Ронні став наймолодшим переможцем Мастерс (19 років).

Таким чином О’Салліван тепер – найстарший переможець усіх трьох турнірів Потрійної корони.

Після перемоги на Чемпіонаті Великобританії в грудні О’Салліван вперше в кар’єрі дав собі можливість завоювати всі три титули Потрійної корони за один сезон. Тепер для Ронні залишилось лише виграти восьмий раз Чемпіонат світу в травні.

Наразі Ронні виграв 23 титули Потрійної корони. Стівен Хендрі має – 18 титулів.

Алі Картер зазнав четвертої поразки в чотирьох фіналах Потрійної корони. Окрім сьогоднішньої поразки та поразки від Бінгема чотири роки тому, він посів друге місце в двох фіналах Крусібла проти О’Саллівана в 2008 та 2012 роках.

Вечірня сесія почалася з того, що Картер мав перевагу в рахунку 5-3. Алі зміг взяти перший фрейм сесії і збільшив свій відрив від Ронні до 6-3.

А Ронні в свою чергу з брейками 58, 64 і 53 очок виграв три фрейми поспіль і зрівняв рахунок (6-6).

Після перерви Картер створив чудовий брейк 127 очок і знов вийшов вперед (7-6). Цей сенчурі був для нього дев’ятим на турнірі, і це стало новим рекордом для цього турніру. Завдяки цьому Картер випередив О’Саллівана, який зробив вісім сенчурі на Мастерс в 2007 році та 2009 році.

О’Салліван виграв 14-й фрейм і знов зрівняв рахунок (7-7). Потім був драматичний фрейм, який коливався з одного боку в інший, перш ніж Картер перерізав рожеву кулю в середину. Це дозволило О’Саллівану виграти фрейм і вийти вперед вперше після першого фрейму матчу (8-7).

Потім Ронні з брейком 89 очок ще збільшив відрив в рахунку 9-7. Картер мав кілька шансів в 17-му фреймі, але не зміг ними скористатись, і Ронні в підсумку виграв матч з рахунком 10-7.

Ронні О’Салліван:

“Я не знаю, як я виграв цей турнір, якщо чесно. Я намагався грати трохи вільніше і ввечері я подумав, що маю спробувати тримати Алі під тиском. Якщо він збирався виграти, то йому потрібно було б відшкрібати мене зі столу. Я хотів побачити чи вдасться йому це в кінці. Це те, про що я думав, під час вечірньої сесії, чи зможе він виграти.

Сьогодні ввечері Алі не грав добре. Вдень він грав краще, але ввечері кілька разів “випустив мене з гачка”. Вдень він був агресивним, але ввечері він не зіграв деякі кулі, які, як я думав, він міг би зіграти. Це дало мені трішки перепочинку, і я зробив все, що міг, та намагався отримати максимум користі та побачити, що станеться.

У мене була чудова кар’єра. Я люблю грати і люблю змагатися. Вболівальники завжди ставились до мене добре протягом багатьох років. Це те, що я візьму від своєї кар’єрі, – підтримку, яку я мав в всьому світі. Не тільки тут, в Лондоні. Всім фанатам снукеру. Дякую за підтримку протягом багатьох років. Я буду продовжувати грати, доки не зможу забивати кулі.”

Алі Картер:

“Це був гарний тиждень. Я засмучений, що програв фінал. Але на мене чекає багато доброго, і я рухаюся в правильному напрямку.”