20-й чемпіонат України зі снукеру

Сьогодні в Києві у більярдному клубі “Лідер” на Скляренка, 5 розпочинається ювілейний 20-й чемпіонат України зі снукеру – 26 гравців будуть боротися за почесне звання чемпіона країни.

Титул буде захищати Владислав Вишневський, який два останні роки тріумфував на цьому турнірі. Всього Вишневський тричі ставав переможцем (перший раз був у 2018-му). Також відмітимо, що Владислав починаючи з 2017 року постійно виходить до фіналів чемпіонатів України, якщо там приймає участь (турнір 2020-го року пропустив).

Незважаючи на невелику кількість учасників, турнір очікується досить конурентним. У складі присутні минулорічний фіналіст Матвій Лагодзинський, чемпіон 2020 року Денис Хмелевський, а також Сергій Петраш, якому двічі підкорювався чемпіонат України (2008 і 2015). Слід відмітити і Михайла Ларкова, який безсумнівно теж буде претендентом на високі місця.

І ще трохи ретроспективи. Абсолютним лідером за чемпіонськими титулами являється Сергій Ісаєнко, який сім разів перемагав на найпрестижнішому українському турнірі. По три титули у своєму активі мають Алан Трігг та Владислав Вишневський, двічі перемагав Сергій Петраш. Ще чотири гравці по разу ставали чемпіонами України: Артем Кошовий, Григорій Хімочка, Антон Казаков та Денис Хмелевський.

Саме Григорій Хімочка являється першим чемпіоном України зі снукеру, що проходив у далекому 2004-му році. Тоді Григорій у київському клубі “Бінго” у фіналі обіграв Богдана Молчанова 4:1.

Нинішній турнір розпочнеться груповим етапом, а вже в останній день жовтня визначиться 20-й чемпіон України зі снукеру.

Пряма мова, Сергій Петраш:

“Вважаю, що вийти до чвертьфіналу на нинішньому чемпіонаті для мене буде гарним результатом. Якщо вдасться це зробити, то я вже буду задоволеним. План мінімум – вихід з групи.

Щодо головних претендентів на перемогу, вважаю, що хтось із трійки “Вишневський/Хмелевський/Лагодзинський” стане чемпіоном.”

Стежити за турніром можна тут http://tournamentservice.net/tournament.php?groups=45732