Northern Ireland Open 2023. День 5, 1/8 фіналу

Сьогодні в Белфасті завершується 1/16 фіналу та будуть зіграні всі матчі 1/8 фіналу. Всі матчі сьогодні пройдуть в форматі до 4 перемог.

Учасники 1/8 фіналу отримають грошовий приз в розмірі £7,500.

26 жовтня1/16 фіналу
12:00Баррі Хокінс4-1Джиммі Робертсон
12:00Ентоні Макгілл0-4Ноппон Сенкхам
12:00Роббі Вільямс4-1Чжан Аньда
15:00Джадд Трамп4-2Ян Бернс
15:00Джо Перрі4-3Хоссейн Вафаї
15:00Девід Гілберт4-1Лю Хаотянь
1/8 фіналу
17:00Сін Цзихао1-4Ріккі Волден
17:00Шон Мерфі2-4Кріс Вейклін
17:00Стен Муді2-4Юань Сицзюнь
21:00Джек Лісовскі4-1Аарон Хілл
21:00Баррі Хокінс4-0Роббі Вільямс
22:00Ноппон Сенкхам3-4Джадд Трамп
22:00Джо Перрі3-4Стівен Магвайр
22:00Девід Гілберт4-0Рорі Маклауд

Юань Сицзюнь обірвав надії Стена Муді на продовження переможної ходи на турнірі. Юань виграв з рахунком 4-2.

Новачок туру Стен Муді, якому минулого місяця виповнилося 17 років, виграв три матчі на турнірі, щта мав підняти надії на чвертьфінальний бій зі своїм наставником Шоном Мерфі. Але обидва вилетіли в 1/8 фіналу.

Ще дві перемоги зробили б Муді наймолодшим півфіналістом рейтингових турнірів, побивши рекорд, встановлений Полом Хантером на Welsh Open 1996, але Стену доведеться чекати ще одного шансу.

Юань Сицзюнь пройшов до шостого рейтингового чвертьфіналу в своїй кар’єрі, і сподівається вийти у свій другий півфінал – перший був на Gibraltar Open 2019.

Було схоже, що Муді контролює гру, коли він зробив брейк 88 очок і вийшов вперед з рахунком 2-1, але Юань взяв наступні три фрейми з топ-брейком 57 очок.

Кріс Вейклін переміг Шона Мерфі з рахунком 4-2. Таким чином Вейклін пройшов до свого сьомого чвертьфіналу в кар’єрі.

Шон Мерфі намагався продовжити свії шлях до четвертого рейтингового титулу в 2023 році. Мерфі цього тижня брав на арену два киї, і сьогодні він вперше змінив кий перед четвертим фреймом.

Обмінявшись першими двома фреймами, Мерфі зробив кліренс з жовтої до чорної кулі і вийшов вперед (2-1). Але він набрав лише два очки в останніх трьох фреймах, оскільки Вейклін виграв усі з топ-брейками 55, 41 і 49 очок.

Кріс Вейклін:

“Я відчував, що добре контролював матч і тиснув на Шона. В моїй кар’єрі поки що я не проходив до чвертьфіналів рейтингових подій, окрім Shoot Out. Я не буду йти на завтрашній матч і боятись потрапити до півфіналу чи фіналу, чи отримати трофей. Я щиро відчуваю, що маю опинятись на останніх стадіях турнірів, і думаю, що такі виступи, як сьогодні, доводять це.”

[Про рішення Мерфі змінити кий]: “Я лише захоплююся Шоном і тим фактом, що він намагається започаткувати щось нове в цьому виді спорту – знімаю перед ним капелюха. Але я не думаю, що зміна кия не допоможе, коли гра не йде. Є й інші фактори, які можна змінити. Як тільки я побачив, як він іде до свого футляру, щоб дістати інший кий, то подумав, що йому знадобиться кілька ударів, щоб звикнути до нового кия.

Це все одно, що посадити Макса Ферстаппена в машину Люїса Гемілтона і очікувати, що вона ідеально підійде і буде їхати однаково. Кий – дуже особиста річ, і тому я не думаю, що заміна на половині матчу є рішенням зараз.”

Джадд Трамп переміг Яна Бернса з рахунком 4-2 і все ще прагне стати гравцем, який виграв три рейтингові титули поспіль. Трамп цього місяця вже вигравав English Open і Wuhan Open. Матч проти Бернса був для Джадда невдалим, і його найвищий брейк склав лише 36 очок, але він зробив достатньо, щоб всеодно вийти в 1/4 фіналу.


1/8 фіналу

Незважаючи на боротьбу з втомою, Джадд Трамп переміг Ноппона Сенгкама з рахунком 4-3.

Тепер в чвертьфіналі Трамп зустрінеться зі Стівеном Магвайром.

Гравці обмінялись першими двома фреймами, а потім Сенгкам зробив брейк 85 очок і вийшов вперед (2-1). В наступному фреймі Трамп зрівняв рахунок брейком 124 очки. Сенгкам повернув собі лідерство, завдяки брейку 109 очок, і він мав шанси виграти матч у шостому фреймі. Справа звелася до тривалої боротьби відіграшів на кольорових кулях, яка була вирішена, коли Трамп забив коричневу у центральну лузу та додав ще синю. Цього було достатньо щоб зрівняти рахунок 3-3.

Сенгкам мав ще один шанс, але на початку вирішального фрейму він не забив червону у верхній кут, а суперник покарав його, – брейк 92 очки від Трампа та перемога в матчі.

Джадд Трамп:

“Після кількох довгих тижнів це вже дуже важко і я не знаю, як я все ще тримаюсь. Дуже виснажує грати так багато матчів. Щодня я прокидаюся з надією, що почуватимусь добре і можу насолодитись грою. Я йду на матч, сподіваючись, що вболівальники допоможуть, і намагаюся робити це для своєї родини, яка завжди мене підтримувала. В моєму “баку” залишилося небагато, але я намагаюся виступити на цьому тижні, а потім зробити перерву.

Можливо, це єдиний раз, коли я отримую шанс виграти три титули поспіль, тому що досить важко виграти один, нехай два, а потім потрапити ще в один чвертьфінал.

Мені довелося докласти зусиль сьогодні ввечері, і, на щастя, Ноппон пропустив пару вирішальних куль, і врешті-решт я отримав свій шанс. Коли маєш звичку перемагати, то легше робити брейки в останньому фреймі.”

Джек Лісовскі легко вийшов у свій 27-й рейтинговий чвертьфінал та поклав край надії ірландців на трофей. Джек переміг Арона Хілла з рахунком 4:1.

Лісовскі виграв всі чотири матчі цього тижня з рахунком 4-1, і цього разу зробив брейки 116, 60, 61 і 83 очок.

Джек Лісовскі:

“Сьогодні ввечері була гарна атмосфера, було приємно грати з Аароном, – у нього велике майбутнє в грі. Матчі до 4 перемог є дуже підступники, бо все може змінюватися дуже швидко. Тому добре дійти до стадії матчів до 5 перемог.

Ріккі Волден б’є по кулях дуже чисто, і мені завжди подобається грати з ним. Сподіваюся, я зможу зберегти свій стандарт гри. Я мрію виграти свій перший титул проти Джадда в фіналі».