Northern Ireland Open 2023. День 4

На Northern Ireland Open 2023 сьогодні завершується 1/32 фіналу і вже в денній сесії розпочнеться наступний раунд.

Українець Антон Казаков, що зміг пройти кваліфікацію, завдяки перемозі над Луном Цзехуаном з рахунком 4-1, зустрінеться сьогодні в 1/32 фіналу з Хоссейном Вафаї о 15:00.

Раніше в турі ці гравці ще не зустрічалися.

Естонський снукерист Андрес Петров, що успішно пройшов в 1/16 фіналу, обігравши спочатку в кваліфікації Сандерсона Лама в контрі (4-3), а потім сенсаційно переміг і діючого переможця Марка Аллена (4-3), сьогодні зіграє матч проти Сіна Цзихао о 17:00.

Раніше в турі ці гравці ще не зустрічалися.

25 жовтня1/32 фіналу
12:00Ноппон Сенкхам4-1Баррі Пінчес
12:00Чжан Аньда4-1Тор Чуан Леон
12:00Меттью Стівенс3-4Девід Гілберт
15:00Антон Казаков0-4Хоссейн Вафаї
15:00Марк Вільямс2-4Роббі Вільямс
1/16 фіналу
15:00Аарон Хілл4-0Ділан Емері
17:00Андрес Петров1-4Сін Цзихао
17:00Мартін О’Доннелл1-4Кріс Вейклін
17:00Стен Муді4-2Гері Вілсон
21:00Ріккі Волден4-1Стюарт Бінгем
21:00Шон Мерфі4-0Шон О’Салліван
21:00Юань Сицзюнь4-2Джордан Браун
22:00Меттью Селт1-4Джек Лісовскі
22:00Стівен Магвайр4-2Сем Крейгі
22:00Джек Джонс3-4Рорі Маклауд

Огляд від Руслана Кориненко

Чергова зустріч Антона Казакова з суперником топ-рівня завершилась поразкою 0:4. Після впевненої перемоги над китайцем Луном Цзехуаном, українські прихильники снукеру мали надію, що в грі з Хоссейном Вафеї Антон зможе себе проявити.

Але відразу все пішло не так. Вже на самому початку зустрічі іранець показав свій рівень, після пари стартових відіграшів забивши дальню кулю та зробивши брейк 86 очок.

Другий фрейм Казаков розпочинає з брейку 31 очко і, в цілому, грає досить непогано. В підсумку, все вирішувалось на двох останніх кулях. І тут Антон не влучає у видиму рожеву. Намагався зіграти якомога тонше, і не влучив зовсім. І все. Після цього гра Казакова повністю розладилась. В двох заключних фреймах боротьби вже не було. 4:0 – перемога Хоссейна Вафаї.

І в Казакова є рівно тиждень для підготовки до наступної гри. В першій день листопада о 21:00 Антон в кваліфікації Scottish Open зустрічається з Дженсоном Кендриком. Вперше саме Казаков буде фаворитом зустрічі. Вперед, Антоне!


Стен Муді переміг колишнього півфіналіста Крусіблу Гері Вілсона з рахунком 4-2 і вийшовши 1/8 фіналу турніру.

Після повільного старту свого дебютного професійного сезону, програвши свої перші п’ять матчів, Муді тепер починає реалізовувати свій потенціал. Брейки 63 і 61 очок допомогли йому перемогти Гері Вілсона і здобути третю перемогу поспіль на цьому турнірі. У четвер вдень він зустрінеться з Юань Сицзюнем в 1/8 фіналу.

Стен Муді:

“Мені було дуже приємно виграти матчна ТВ-столі. Я втратив шанс, коли рахунок був 3-1, але потім перегрупувався і виграв наступний фрейм. Я робив дурні помилки під час матчу, тому мені потрібно вдосконалюватися. Я багато чому навчився, перебуваючи тут, і просто намагаюся насолоджуватися цим.

Мені було неприємно програвати матчі до цього турніру, але я розглядаю свої перші два роки як учнівство і приймаю все, що трапиться. Деякий час я відчував, що почну вигравати матчі, тому що я добре грав на тренуваннях і працював зі своїм тренером. Кілька місяців тому я б програв цей матч з рахунком 3-4, тому що я би втратив голову після того, як я втратив свій шанс, але сьогодні я залишився спокійним.”

Навіть пожежна сигналізація не змогла зупинити Роббі Вільямса, який нокаутував Марка Вільямса з рахунком 4-2.

Завершальні моменти матчу були перервані сигналом тривоги в Waterfront Hall, що призвело до евакуації всієї будівлі, поки місцеві пожежники проводили розслідування. Через 15 хвилин все було завершено, і незабаром турнір відновився. Роббі Вільямс був на серії і зробив брейк 53 очки, коли розпочалась тривога, і цього виявилося достатньо, щоб отримати остаточну перемогу в матчі.

Роббі Вільямс зробив брейки 87 і 55 очок і виграв чотири з п’яти наступних фреймів, хоча на старті програвав 0-1.

Роббі Вільямс:

“Мені все ще потрібен був матчбол, коли спрацювавла тривога, але я не був впевнений, що це було, тому просто продовжив і, на щастя, зробив достатньо, щоб в підсумку виграти. Марк потиснув руку і сказав, що більше не повернеться! Це, мабуть, одна з моїх найкращих перемог, разом із перемогою над Джоном Хіггінсом минулого місяця. Обидва ці гравці є легендами снукеру.

Цього сезону моя віра в себе і концентрація дійсно покращилися. Я вірю, що зможу виграти турнір, і це моя найбільша амбіція — забрати трофей.”

Хоссейн Вафаї переміг Антона Казакова з рахунком 4:0 (найвищий брейк 86 очок від Хоссейна).

Наступним суперником Хоссейна буде Джо Перрі.

Хоссейн Вафаї:

“Я почуваюся чудово. Я бачу гарне майбутнє для Антона, він – талановитий гравець. Я люблю спостерігати зо його грою. Моя мета – бути щасливим і добре грати. Я люблю Белфаст та ірландців, вони дуже добре ставляться до мене. Раніше я жив в Ірландії, тож це – мій другий дім.”