Northern Ireland Open 2023. День 2

Другий день турніру в Белфасті, і в першій сесії відбудуться останні три матчі кваліфікації.

А з післяобідньої сесії вже розпочнуться перші матчі 1/32 фіналу.

Всі матчі кваліфікації та 1/32 фіналу проходять в форматі до 4 перемог. Учасники 1/32 фіналу отримають грошовий приз в розмірі £3,000.

Діючий переможець останніх двох турнірів Northern Ireland Open Марк Аллен сьогодні в 1/32 фіналу зустрінеться з естонцем Андресом Петровим.

23 жовтняКваліфікація
12:00Хоссейн Вафаї4-1Марк Джойс
12:00Баррі Хокінс4-1Елліот Слессор
12:00Том Форд4-0Хейдон Піні
1/32 фіналу
15:00Грем Дотт1-4Сін Цзихао
15:00Джексон Пейдж1-4Джек Лісовскі
15:00Ма Хайлун1-4Мартін О’Доннелл
17:00Аарон Хілл4-1Фань Чжен’ї
17:00Ділан Емері4-3Цаю Юйпен
17:00Джордан Браун4-1Ніл Робертсон
21:00Дін Ян3-4Меттью Селт
21:00Шон Мерфі4-3Марко Фу
21:00Род Лоулер1-4Стен Муді
22:00Марк Аллен3-4Андрес Петров
22:00Зак Шуреті3-4Шон О’Салліван
22:00Лукас Клекерс1-4Гері Вілсон

Місцевий профі Джордан Браун здобув одну зі своїх найкращих перемог в кар’єрі, – переміг Ніла Робертсона з рахунком 4-1.

Браун порадував своїх друзів і сім’ю в Waterfront Hall чудовою грою, і вірить, що зможе продовжити боротьбу та отримати трофей Алекса Хіггінса.

Поразка Робертсона означає, що він ще жодного разу не доходив до 1/16 фіналу в рейтингвих турнірах йього сезону, і тепер він повинен виграти або International Championship, або Чемпіонат Великої Британії, якщо він хоче продовжити свою серію виграних трофеїв.

Браун зробив брейк 94 очки, щоб взяти перший фрейм, і домінував у наступних двох (3-0). Робертсон відіграв один фрейм з брейком 125 очок, але цього виявилося замало і надто пізно, оскільки його опонент закріпив перевагу в п’ятому фреймі брейком 51 очко.

Джордан Браун:

“Перемогти видатного Ніла перед своєю домашньою публікою — кращого і не буває. Мені дуже сподобалося грати і це було неймовірне відчуття. Це – одна з моїх найкращих перемог, навіть якщо Ніл був не в найкращій формі. Я просто зосередився на собі і відчував, що контролюю більшу частину матчу. Під кінець я трохи нервував, але коли я отримав ще один шанс, то завершив матч.

Продовжувати виступ на цьому турнірі означає дуже багато не лише для мене, а й для моєї родини та друзів. Я тут, щоб виграти турнір, це – головне. Я хотів би присвятити цю сьогоднішню перемогу Джо Бінгему, він був моїм тренером і помер в цей день п’ять років тому. Це – для нього.”

Хоссейн Вафаї вразив перемогою над Марком Джойсом з рахунком 4-1, зробивши брейки 74, 72 і 112 очок. Хороший результат цього тижня міг би закріпити Вафаї на 16 місці рейтингу.

Хоссейн Вафаї:

“Є куди вдосконалюватися. Сподіваюся, я зможу зіграти краще в наступному раунді. Я переживаю за те, щоб бути в топ-16, але я намагаюся не думати про рейтинги. Якщо я буду достатньо гарно грати, то буду там. Що б не сталося, я прийму це.”

Джек Лісовскі оговтався після програного першого фрейму та переміг Джексона Пейджа з рахунком 4-1 з брейками 68, 57 і 138 очок.

Стен Муді вперше потрапив до 1/16 фіналу рейтингового турніру, перемігши Рода Лоулера з рахунком 4-1.

Муді зробив брейк 102 очки в першому фреймі. В дургому фреймі він програвав з рахунком 0-57, але зміг зробити брейк 66 очок та виграи і другий фрейм. Лоулер відіграв один фрейм, але Муді виграв два наступних фрейми на кольорових кулях (4-1).

Суперником Стена в 1/16 фіналу буде Гері Вілсон.

Стен Муді:

“Це, м’яко кажучи, нервувало. Я іноді роздратовуюсь сам на себе під час матчів, я вже боровся з цим на початку цього сезону. Таким чином я можу підвести себе та всю свою команду. Ми наполегливо працювали, і я все робив вірно, але потім не тримав голову холодною під час матчів. Тому зараз я намагаюся зробити це для них. Мені треба було сьогодні зберігати спокій, і це спрацювало.

Тепер у мене більше впевненості та віри в свої сили. Це все завдяки перемогам в цих кількох матчах, особливо над таким чудовим гравцем, як Чжоу в кваліфікації.

Я просто буду продовжувати грати в свою гру, і знаю, що якщо зроблю це, то зможу перемогти будь-кого.”

Надії Марка Аллена виграти титул третій рік поспіль обірвались, коли він програв в пізньому нічному бою найкращому гравцю Естонії Андресу Петрову з рахунком 4-3.

Аллен програвав з рахунком 1-3, але відігрався до 3-3, створивши драматичний вирішальний фрейм. Петров перший отримав свій шанс і зробив брейк 48 очок, перш ніж не забив зелену кулю. Аллен, здавалося, був готовий зачистити стіл, але залишив синю кулю на лузі. Петров забив останні три кулі і завершив матч перемогою.

Андрес Петров:

“Це найкраща перемога в моїй кар’єрі. Зрештою мені справді пощастило. Коли я мав забити останню чорну кулю, то подумав: «Це для моєї доньки, і я заб’ю цю кулю».

Я такий щасливий, що пройшов далі, я не можу описати, що це означає для мене. Я знаю, що грав тут проти місцевого улюбленця, але я також знав, що в Естонії є група людей, які спостерігають за мною та підбадьорюють мене, і це допомогло.”

Шон Мерфі переміг Марко Фу з рахунком 4-3, хоча здавалося, шо він програє вирішальний фрейм.

Мерфі зробив брейки 122, 80 і 117 очок і мав перевагу в рахунку 3-1, але Фу відігрався до 3-3. В останньому фреймі Фу випереджав Мерфі на 27 очок, залишивши лише кольори та кулі в незручних позиціях. Мерфі продовжив боротися та поставив снукер, який йому був потрібен, і врешті-решт забив довгу зелену кулю і зачистив стіл.

Шон Мерфі:

“Я був повністю готовий визнати, що програв. Я поняття не маю, чому я тут стою. Я втратив шанси перемогти з рахунком 4-1 та 4-2. Останній фрейм був жахливим, і ми обидва втратили свою техніку. Але до цього я зробив два сенчурі та показав непогану гру.”