Джадд Трамп – переможець Wuhan Open 2023!

Джадд Трамп став переможцем рейтингового турніру 25-й раз за свою кар’єру, перемігши в фіналі Алі Картера з рахунком 10-7.

Ця перемога є ще більш приголомшливою, враховуючи, те, що минулого тижня Трамп отримав перемогу в фіналі English Open. Джадд переміг Чжана Аньду з рахунком 9-7 та він завоював рейтинговий титул вперше за останні 19 місяців.

Це четвертий випадок, коли Трамп виграє титули один за одним. Він лише третій гравець, який поспіль виграв турніри в різних країнах, слідом за Стівеном Хендрі в 1990 році та Марком Вільямсом у 2002 році.

Тепер Трамп посідає з Марком Вільямсом п’яте місце в списку рейтингових переможців. Випереджають їх лише Ронні О’Салліван (39), Стівен Хендрі (36), Джон Хіггінс (31) та Стів Девіс (28).

Турнір цього тижня став першою рейтинговою подією в Азії з часів World Open 2019 в Юйшані, який виграв Трамп. Наразі він перемагав в трьох з чотирьох останніх рейтингових подій, які відбудуться в Китаї. Джадд отримує 140 000 фунтів стерлінгів за перемогу цього тижня, тобто він випередить Марка Аллена і посяде третє місце в світовому рейтингу.

Картер на жаль поїде з Уханю без трофею, але може із задоволенням озирнутися на другий свій фінал в 2023 році. Він завоював титул на German Masters ще в лютому, коли переміг Тома Форда в фіналі в Берліні.

Алі Картер заробив 63 000 фунтів стерлінгів за свій виступ цього тижня. Його брейк 145 очок в півфіналі означає, що він розділить призові за найвищий брейк з Аароном Хіллом, і кожен з них отримає 2500 фунтів стерлінгів.

В першій сесії Картер відігрався з рахунку 4-1 до 4-5. Однак саме Трамп в другій сесії взяв контроль над цим матчем.

Брейки 116, 56 і 71 очок дали Джадду змогу виграти три фрейми поспіль, щоб випередити Алі з рахунком 7-5. Брейк 56 очок дозволив Картеру скоротити розрив до одного фрейму (7-6), але Трамп взяв наступний 14-й фрейм (8-6).

Здавалося, що Картер знову зможе скоротити відставання, але невдала зелена куля дозволила Трампу зробити рахунок 9-6. Обидва гравці помилялись на останній рожевій кулі в наступному фреймі, але зрештою Картер забив її (9-7). Однак 17-й фрейм виявився останнім в матчі, коли Трамп зробив вражаючу виграшну серію 105 очок.

Джадд Трамп:

“Все було дуже добре. На початку турніру я тільки приїхав і сподівався на краще. Перший день мене здивував, тому що я грав досить добре. Після такого приходять певні очікування. Перші кілька раундів додали мені впевненості.

Я не давав собі великих шансів, але я відчував таке полегшення, вигравши титул минулого тижня. Ніщо насправді не мало значення після отримання цього титулу. Лише на стадії півфіналу дійсно хочеться виграти знову. Коли потрапляєш в фінал, то не хочеш програти. Мій результат в фіналах за останні п’ять-десять разів був не таким гарним, як раніше, тому було приємно здобути цю перемогу.

Моя впевненість була надзвичайно високою на початку сезону. Я відчував, що граю дуже добре на тренуваннях. Справа була лише в тому, щоб мені пощастило в потрібний момент, чого мало траплялося. В такому випадку впевненість в своїх силах щезає, і ти не можеш вигравати. Кожен сезон відрізняється від попереднього. Цей сезон був зовсім іншим. Я почав надзвичайно добре, і, напевно, так добре, як ніколи.

Я думаю, що це може бути найкращим місцем в Китаї. Спосіб облаштування арени та кількість людей на ній зробили її дуже надихаючим місцем для гри в снукер. Іноді в минулому арена була занадто великою і здавалася порожньою, але тут було багато людей, і це мене надихало. Я точно з тих, хто любить грати перед великою публікою.”

Алі Картер:

“Мені вдалося втриматися в грі сьогодні і сподівався, що матч перевернеться. Зрештою, чесно кажучи, під кінець в мене вже майже нічого не залишилось, бо я зробив усе можливе. Це був успішний тиждень. Рейтингові очки важливі, і є ще багато чого очікувати до кінця сезону. Поки що я добре почав сезон. Це така велика подія, що 63 000 рейтингових очок є наче перемогою в турнірі.”