Заява WST. Оновлено

WST розчарований почути, що ряд гравців, які мають контракти з WST, вирішили не брати участь в змаганнях WST, воліючи замість цього грати в несанкціонованому заході в Макао, тим самим порушуючи умови свого контракту гравця.

Після нещодавніх спекуляцій і публікації статті, яка містить багато неточностей, WST хотів би чітко висловити свою позицію щодо несанкціонованих виставкових заходів.

Важливо підкреслити, що гравцям WST не потрібно брати участь у всіх подіях WST, вони мають свободу вибору, і так було завжди. Цей рівень свободи відрізняється від будь-якого іншого виду спорту, де гравці добровільно вирішують укласти контракти зі своїм клубом/організацією. Однак, маючи такий рівень свободи, ми чітко вказуємо в наших контрактах з гравцями, що гравець не повинен робити нічого, що шкодить WST або подіям WST. Без сумніву, участь у несанкціонованих заходах замість участі в подіях WST є шкідливою для подій, які організовує WST.

Враховуючи, що виставкова подія в Макао безпосередньо збігається з фінальним етапом турніру Northern Ireland Open, участь гравця в ній означатиме порушення контракту гравця, оскільки, щоб змагатися в Макао, гравець не зможе змагатися на Northern Ireland Open, тим самим знецінюючи вищезгаданий турнір.

На жаль, незважаючи на листування електронною поштою та телефонні дзвінки, які мали на меті найкраще пояснити нашу позицію та дати можливість гравцям зробити зважені рішення, п’ятеро гравців (четверо з яких входять до топ-16) вирішили не брати участь у Northern Ireland Open, а відкликали заявку, щоб грати в Макао. Такими гравцями є Марк Селбі, Джон Хіггінс, Лука Бресель, Тепчайя Ун-Ну та Алі Картер, тому жоден з них не з’явиться в Белфасті.

У результаті, якщо ці гравці вирішать взяти участь в заході в Макао, WST не матиме іншого виходу, окрім як направити їх до Дисциплінарного комітету WPBSA за порушення контракту гравця, і це було чітко повідомлено гравцям.

Вжиття необхідних заходів за таких обставин захищає події WST від імені шанувальників, які відвідують і стежать за нашими подіями через телебачення та соціальні медіа, наших спонсорів/комерційних партнерів, мовників/партнерів із потокових трансляцій та, що найважливіше, інших 125 членів WST.

WST завжди підтримував і буде надалі підтримувати можливості заробітку гравця поза WST за умови, що вони не відволікають, не знецінюють і не конфліктують з WST або подіями WST. Гравці та промоутери мають широкі можливості брати участь у несанкціонованих подіях і проводити їх під час перерв у календарі WST. Таким чином, WST не підтримує будь-які накладання на події WST і вважатиме рішення гравця віддати перевагу несанкціонованій події, що накладається на подію WST, як порушення контракту гравця. Це, безсумнівно, призведе до значних фінансових наслідків для WST, включаючи втрату доходу від трансляції, а також дохід від спонсорства та продажу квитків, не кажучи вже про втрати через будь-яку репутаційну шкоду.

Ми повторюємо, що керуємо спортом в інтересах всіх 130 гравців WST, і це завжди буде нашим керівним принципом.


Оновлення

WST підтверджує, що подія в Макао, яка раніше була запланована на 27-29 жовтня, тепер відбудеться 22-24 грудня, а гравці отримали дозвіл WST на участь.

Як завжди, і всупереч різним повідомленням, WST поводився з усіма сторонами ситуації поважно та продуктивно, щоб досягти результату, який буде задовільняти всі сторіни. Як зазначалося раніше, через договірні зобов’язання початкові запропоновані дати були б неприйнятними та потенційно призвели б до дисциплінарних стягнень для тих гравців, які вибрали участь у цій події, а не на Northern Ireland Open. Таким чином, ми раді, що було досягнуто взаємоприйнятне рішення, щоб уникнути подальшого розвитку подій.

WST завжди працюватиме з гравцями, щоб задовольнити їхні потреби, і ми неодноразово протягом сезону надаємо дозвіл на такі типи заходів, але цього разу ми не змогли цього зробити, і повідомили про нашу стурбованість гравцям і промоутеру належним чином, що в підсумку призвело до відстрочки події.

Гравці, які знялися з Northern Ireland Open, залишаться незареєстрованими для цього турніру.