Wuhan Open 2023. День 4, 1/8 фіналу

На Wuhan Open 2023 сьогодні відбудуться всі матчі 1/8 фіналу, що пройдуть в дві сесії. Учасники цього раунду отримають грошовий приз в розмірі  £12 000.

12 жовтня1/8 фіналу
09:30Стівен Магвайр4-5У Їцзе
09:30Сяо Годун4-5Том Форд
09:30Баррі Хокінс2-5Джадд Трамп
09:30Марк Аллен5-2Джек Лісовскі
14:30Аарон Хілл5-3Хе Ґоцян
14:30Алі Картер5-1Ліам Хайфілд
14:30Лю Хаотянь5-2Чжан Аньда
14:30Юань Сицзюнь1-5Ронні О’Салліван

Марк Аллен переміг Джека Лісовскі з рахунком 5-2 і вийшов у чвертьфінал. Тим самим Аллен залишився в боротьбі за лідерство в світовому рейтингу. Марк має виграти турнір, якщо він хоче стати першим номером рейтингу.

Підйом Аллена до верхньої частини рейтингу відбувся завдяки чудовому сезону 22/23, у якому його назвали Гравцем року. Він переміг на Northern Ireland Open, UK Championship та World Grand Prix. Незважаючи на занепокоєння щодо його поточної форми цього тижня, він демонструє ознаки покращення поки турнір наближається до свого завершення.

Перемога над Лісовскі означає, що Аллен виграв останні три зустрічі з Джеком (за винятком Shoot Out минулого сезону). Однак Лісовскі все ще лідирує в загальному заліку з рахунком 5-4. Далі Аллен гратиме з Алі Картером, який переміг Ліама Хайфілда з рахунком 5-1.

Марк Аллен:

“Я грав набагато краще сьогодні. Моя гра не була блискучою, і кілька своїх помилок я волів би відмотати назад. З плином тижня я грав краще. Це гарний знак, що далі буде ще краще. Морально я дуже добре почувався цього тижня, цього не було від початку сезону. Я терпів. Дещо пішло не так сьогодні, і я мав змінити це якомога раніше. Я міг розчаруватися, але залишався терплячим, грав правильні удари та створював моменти.

Я перемагав його (Лісовські) у деяких важливих матчах. Він класний гравець. Ми обидва гарні гравці, і протягом нашої кар’єри будуть моменти, коли він виграє кілька матчів поспіль, а потім я виграю кілька. Необхідно добре грати, щоб перемогти його, і сьогодні я грав краще. Безсумнівно, він відіграє це в майбутньому.”

Ронні О’Салліван забезпечив собі вихід до 1/4 фіналу завдяки перемозі з рахунком 5-1 над Юань Сицзюнєм.

Ронні прагне виграти третій поспіль турнір в Китаї, здобувши великі перемоги на запрошувальних турнірах Мастерс у Гонконзі 2022 року та нещодавньому Шанхай Мастерс.

О’Салліван домінував в матчі, зробивши брейки 130, 64 і 82 очок на шляху до рахунку 4-1. В останньому фреймі він відставав з рахунком 63-5 і потребував вже всі червоні кулі через чорну у складних позиціях. Ронні знайшов шліх як забити всі червоні з чорними, які були потрібні, і завершив матч. Пізніше він зізнався, що йому подобається коли трапляються виграшні фреймів зі складними позиціями.

Ронні О’Салліван:

“Іноді мені дуже подобаються такі виклики. Я не очікував, що виграю, але ти знаєш, що повинен зробити, і знаєш, що тобі потрібно бити червону, чорну, червону, чорну, щоб мати свій шанс. У такому фреймі нема чого втрачати.

Я думаю, що ці умови (в Китаї) влаштовують мене і Джадда більше, ніж будь-кого іншого. Я трохи порівнюю це з грою Надаля на ґрунті. Це змушує тебе грати певні удари. Одну хвилину ти можеш бути в ідеальному положенні, а наступної – втратити позицію. Треба гарно забивати. Якщо бити неправильно, то биток мають тенденцію підкочуватись до борту. Методичним гравцям це не подобається. Ми з Джаддом справляємось з цим по ходу гри.”

21-річний ірландець Аарон Хілл вийшов у перший чвертьфінал в своїй кар’єрі, здобувши важку перемогу над китайцем Хе Ґоцяном з рахунком 5:3.

Хілл вперше виступає в Китаї як професіонал. Він вилітав з туру наприкінці сезону 21/22, але відразу ж повернувся через Q School.

Сьогоднішній результат є найважливішим у кар’єрі Хілла. Далі він гратиме з У Їцзе, який переміг Стівена Магвайра з рахунком 5-4 на ре-споті у вирішальному матчі.