Tour Championship 2023. День 3

Сьогодні на Tour Championship буде зіграно вже третій матч 1/4 фіналу. Це буде двобій Шона Мерфі та Роберта Мілкінса.

  • Шон Мерфі вдруге потрапив на цей турнір. Минулого разу в 2020-му році він не зміг пройти в півфінал.
  • Для Роберта Мілкінса це перша участь в Tour Championship.

В особистих зустрічах невелика перевага на боці Роберта Мілкінса.

29 березня 20231/4 фіналу
15:00Шон Мерфі35Роберт Мілкінс
21:00Шон Мерфі108Роберт Мілкінс

Шон Мерфі – третій півфіналіст Tour Championship 2023

Шон Мерфі програвав з рахунком 5-1 під час першої сесії та в підсумку переміг Роберта Мілкінса з рахунком 10-8.

Мерфі пройшов до свого 50-го рейтингового півфіналу та зустрінеться там з Марком Селбі або Райаном Деєм в суботу. Протягом останніх кількох тижнів Шон чудово грає та претендує на другий титул поспіль в цій серії. Мерфі виграв Players Championship минулого місяця та зробив 11 сенчурі в чотирьох матчах.

Мерфі також дійшов до фіналу Welsh Open, зробивши на своєму шляху максимальний брейк, але посів друге місце після Роберта Мілкінса. Повторення результату здавалося ймовірним, коли Мілкінс перемагав з рахунком 1-5, але Мерфі взяв дев’ять з останніх 12 фреймів, завершивши матч сенчурі брейком. Таким чином Мерфі вперше дійшов до півфіналу цього турніру. На початку сезону місце Шона в топ-16 було під питанням, але тепер у нього є шанс потрапити до четвірки найкращих, якщо він зможе виграти Tour Championship і отримає нагороду в розмірі £150 000.

Мілкінс перемагав у першій сесії з рахунком 3-5, і в вечірній сесії перший фрейм також взяв він з брейком 68 очок. В наступному Мерфі зібрав вісім червоних через чорну кулю, перш ніж помилився на дев’ятій червоній, але все ж взяв фрейм (рахунок 4-6). Оберти, які набрав Шон дали йому можливість зробити брейки 64, 106 і 67 очок та перемогти в наступних чотирьох фреймах. Таким чином Мерфі виходить вперед з рахунком 6-8.

Далі Мілкінс виграє два поспіль фрейми і зрівнює рахунок 8-8. У 17-му фреймі Мерфі вів з рахунком 57-0 і далі зміг створити кращі відіграші, забив червону кулю в середню лузу та отримав достатньо очок, щоб взяти фрейм та відновити лідерство. І найкращий удар матчу, – вишуканий довгий на червоній кулі у верхній кут, – створив для Мерфі серію 128 очок, та дав змогу завершити матч з переможним рахунком 10-8.

Шон Мерфі:

“Сьогодні вдень, коли рахунок був 1-5 я відчув, що гра мабуть завершена. Якимось чином мені вдалося вибороти останні два фрейми денної сесії. Я пішов прогулятися і випити гарячого шоколаду між сесіями, і в той момент я повірив, що виграю цей матч. Якби я програвав з рахунком 2-6 або 1-7, це було б занадто великим відставанням, яке потрібно було долати. Але з рахунком 3-5 у мене була опора, та я залишався в грі.

Я вірю в себе і свою техніку гри. У мене є пристойний перелік досягнень, на який можна спертися. Усі ці речі починають грати на твою користь, коли опиняєшся в ігровій ямі. Я переживаю про різні речі набагато менше, ніж раніше, і це дає мені свободу грати свою гру. Але Роб також грав з відчуттям свободи людини, яка виграла 300 000 фунтів стерлінгів за останні кілька тижнів. Він такий обдарований і талановитий, він йшов на удари, які йому добре вдавалися. Я зміг триматися біля нього і з полегшенням взяв 10 фреймів першим. Мені дуже допомогла моя кохана жінка – кожен помах руки та поцілунок йшли мені на користь, а інакше Роб, мабуть, вийшов би на перше місце.

Зараз у мене є пара вихідних, щоб заспокоїтись та налаштуватись на півфінал. Я люблю виступати перед глядачами, я люблю влаштовувати шоу, я артист, це знає кожен, хто був хоч на одному моєму виступі. Я з нетерпінням чекаю суботи.”

Роберт Мілкінс:

“Сьогодні я грав жахливо. У мене були проблеми з наклейкою, ставало все важче і важче. Будь-який удар на відстані збоку просто “з’їзжав” з наклейки.”