Tour Championship 2023. День 4

Сьогодні в Халлі на Tour Championship 2023 визначиться останній півфіналіст в матчі Марка Селбі проти Райана Дея.

Райан Дей вперше бере участь в Tour Championship.

Марк Селбі вже четвертий раз виступає на цьому турнірі. Він брав участь в 2019, 2020 та 2021 роках. Найкращим його досягненням тут є вихід в півфінал (2020, 2021).

В особистих зустрічах перевага на боці Марка Селбі.

Райан Дей в третьому фреймі зробив максимальний брейк.

Це перший максимум в історії турніру Tour Championship, третій в кар’єрі Дея, 11-й в цьому сезоні та 187-й в історії снукеру.

За цей брейк Дей може отримати приз  £10,000.

30 березня 20231/4 фіналу
15:00Марк Селбі62Райан Дей
21:00Марк Селбі107Райан Дей

Марк Селбі – четвертий учасник півфіналу Tour Championship 2023!

Марк Селбі переміг Райана Дея з рахунком 10-7 і тепер за один крок від першого місця в світовому рейтингу, яке зараз обіймає Ронні О’Салліван.

Здавалося, Селбі був налаштований на швидке завершення вечірньої сесії, коли вів з рахунком 8-2. Але Дей створив опір та взяв п’ять із наступних шести фреймів ( рахунок став 9-7). Зрештою Селбі з переміг в матчі та зустрінеться в півфіналі з Шоном Мерфі в суботу. Перемога в півфіналі поставить Селбі на вершину світового рейтингу.

Результат матчу позбавив Дея надії на місце серед 16 найкращих сіяних на Чемпіонаті світу 2023, натомість він має пройти кваліфікаційні раунди.

Марк Селбі був близьким до своєї найкращої форми, вигравши минулого тижня WST Classic, та продовжує курс на рейтингові титули. Він у своєму 58-му рейтинговому півфіналі та націлений на 33-й фінал.

Райан Дей в першій сесії зробив максимальний брейк, але в усьому іншому домінував Селбі та вийшов вперед з рахунком 6-2. Брейки 131 і 67 на початку вечірньої сесії привели до того, що Селбі збільшив рахунок до 8-2. Дей відіграв один фрейм, а потім в 12-му фреймі він переміг у боротьбі відіграшів на жовтій, перш ніж зробити чудовий кліренс та скоротив відставання до 8-4.

Після перерви Дей виграв ще один фрейм із серією 75 очок, і мав шанс у 14-му фреймі, але втратив його. Далі Селбі в свою чергу виграв боротьбу відіграшів на передостанній червоній кулі та зробив рахунок 9-5.

Після рідкісного кліренсу з 16 червоних від Дея, який дав йому брейк 139 очок, рахунок стає 9-7. Але в наступному фреймі Марк Селбі завершив боротьбу з переможним брейком 77 очок.

Марк Селбі:

“Наприкінці матчу гра стала більш гострою. Я був задоволений тим, як я завершив матч, тому що Райан виглядав дуже сильним. Я задоволений тим, як грав у цілому.

На початку матчу Райан зробив 147, що стало фантастичним брейком, потім у нього був шанс зробити рахунок 2-2, але він ним не скористався, і я зробив рахунок 3-1, це був важливий момент на початку гри. Після цього я контролював весь матч до рахунку 8-2.

Повернутися на першу позицію в світовому рейтингу і спробувати виграти більше турнірів – це мої цілі, і саме для цього я продовжую грати. Я докладу всіх зусиль в суботу, і якщо я повернуся на вершину рейтингу, – це буде неймовірно.”

Райан Дей:

“Сьогодні ввечері мені потрібно було швидко взяти контроль над грою, але Марк випередив мене і довів рахунок до 8-2. Я зміг трохи зконцентруватися, і зрештою все могло бути інакше. Коли рахунок став 8-5, я помилився на рожевій кулі і це було катастрофою. Мені зараз потрібно зібратися з думками перед поїздкою на кваліфікацію Чемпіонату світу. Ми всі хочемо опинитися в Крусіблі.”