Tour Championship 2023, 1/2 фіналу. День 5

Сьогодні на Tour Championship 2023 розпочинається стадія півфіналів. Матч проходить в форматі до 10 перемог в дві сесії.

Перша пара суперників – Дін Цзюньху та Кайрен Вілсон.

В особистих зустрічах перевага на боці Кайрена Вілсона.

31 березня 20231/2 фіналу
15:00Дін Цзюньху26Кайрен Вілсон
21:00Дін Цзюньху510Кайрен Вілсон

Кайрен Вілсон – перший фіналіст Tour Championship 2023!

Кайрен Вілсон в одному з найкращих виступів за свою кар’єру зробив шість сенчурі та переміг Діна Цзюньху з рахунком 10-5.

Кайрен впритул наблизився до унікального рекорду Стівена Хендрі в 7 сенчурі за один матч, який Стівен зробив в фінал Чемпіонату Великої Британії 1994 року. Також рекорд в 6 сенчурі мають Дін Цзюньху та Джадд Трамп. Шостий сенчурі допоміг Кайрену зробити рахунок в матчі 8-2. Окрім того він мав чудові шанси зробити і сьомий сенчурі в 12-му та 15-му фреймах, але не зміг.

В фінальному матчі Кайрен матиме в суперники Марка Селбі або Шона Мерфі, який буде для Кайрена вже 13-м рейтинговий фіналом. Перемога на цьому турнірі стане його найбільшим титулом та шостим в його кар’єрі.

Після першої сесії, де Вілсон зробив чотири сенчурі (130, 103, 115, 100) та перемагав з рахунком 6-2. Перші два фрейми також взяв Кайрен, оформивши ще дві сотні (107 та 118). Дін зміг відігати один фрейм з брейком 113. Але в 12-му фреймі Дін просидів в своєму кріслі, тому що Кайрен контролював гру і переміг з брейком 81.

В наступному фреймі шанси виграти мав Кайрен, але помилився на зеленій кулі і Дін завершив фрейм з брейком 84 (рахунок стає 9-4). 14-й фрейм також виграв Дін. А от в 15-му Дін помилився на складній червоній кулі і це був його останній удар в матчі, – Кайрен зробив брейк 87 і завершив матч.

Кайрен Вілсон:

“Я в захваті від того, як я грав, особливо проти такого класного суперника, як Дін. Єдиний матч, який я пам’ятаю, де я зіграв краще, – це матч кваліфікації проти Ентоні Хемілтона, де між нами було шість сенчурі поспіль.

Сьогодні я не знав про рекорд семи сенчурі. Мені б хотілося, щоб я це зробив, тому що коли рахунок був 8-3, якби я поставив невелику докрутку на кий замість того, щоб тягнутися за червоною кулею всередину, то можливо, я б це зробив. Думаю, Стівен Хендрі буде радий, що я не зрівняв його рекорд. Я зіграв чудово в обох матчах цього тижня і зміг комфортно перемогти.

Це вже був особливий тиждень. Останнім часом для нашої сім’ї були важкі часи, тому було чудово, що сьогодні ввечері наша сім’я насолоджується щастям і здоров’ям.”

Attachment