Заява WPBSA з приводу договірних матчів снукеристів з Китаю

Після детального розслідування, проведеного Відділом Чесної гри WPBSA, який тісно співпрацює зі Sportradar, WPBSA вирішив, що десять гравців у снукер є причетними до наступних ймовірних порушень Правил поведінки WPBSA.

Лян Веньбо звинуватили в тому, що він був обізнаний про договірні матчі та звертався до гравців, щоб влаштувати договірні матчі в рамках WST, намагався перешкоджати розслідуванню та відмовився співпрацювати з розслідуванням WPBSA.

Лі Хана звинувачують у тому, що він був обізнаний про договірні матчі та звертався до гравців, щоб влаштувати договірні матчі в рамках WST, намагався перешкоджати розслідуванню та робив ставки на снукерні матчі.

Лу Ніна звинувачують в участі в договірному матчі, що він був обізнаний про договірні матчі і звертався до одного з гравців, щоб влаштувати договірний матч в рамках WST, намагався перешкоджати розслідуванню та робив ставки на снукерні матчі.

Янь Бінтао звинуватили в участі в договірних матчах в рамках WST та ставках на снукер.

Чжао Сіньтуна звинувачують у тому, що він був обізнаний про договірні матчі в рамках WST, та робив ставки на снукерні матчі.

Чжан Цзянькана звинувачують в участі в договірному матчі в рамках WST, а також що він не повідомив про намагання домовитися з ним про договірний матч, та ставках на снукерні матчі.

Чень Цзифаня звинувачують в участі в договірних матчах в рамках WST.

Чан Бін’юйя та Чжао Цзяньбо кожного звинуватили в участі в договірному матчі в рамках WST.

Бай Ланніна звинувачуютьу тому, що він був обізнаний про договірний матч в рамках WST.

Наразі гравці відсторонені від участі та змагань у World Snooker Tour та інших подіях, які регулюються WPBSA, до завершення слухання чи слухань і вирішення цього питання.

Це питання буде передано на офіційне слухання в незалежний дисциплінарний трибунал, яке відбудеться в місці та в дату, які будуть підтверджені.