Чвертьфінали на Мастерс 2023. День 5

На Alexandra Palace розпочинається стадія 1/4 фіналу. Сьогодні будуть зіграні два матчі в денній та вечірній сесіях (до 6 перемог).

Марк Вільямс – Ронні О’Салліван

До цього матчу Марк Вільямс та Ронні О’Салліван двічі зустрічалися на Мастерс:

  • 1/2 фіналу 2010, Ронні виграв з рахунком 6-5
  • 1/8 фіналу 2016, також перемога Ронні 6-5

Хоссейн Вафаї – Джек Лісовскі

Оскільки Хоссейн Вафаї є дебютантом на Мастерс цього року, то спільних матчів з Джеком на Мастерс в них немає.

12 січня 20231/4 фіналу
15:00Марк Вільямс65Ронні О’Салліван
21:00Хоссейн Вафаї46Джек Лісовскі

Марк Вільямс:

“Багато вирішальних фреймів для мене були невдалими, приємно нарешті виграти один, особливо проти Ронні. Протягом перших трьох фреймів він грав чудов, його відіграші та формування брейків, я думав, що буде 6-1 або 6-0. Потім я зробив гарний брейк і рахунок став 3-1. Я робив камбек, тиснув на нього, і він почав помилятися. Я зробив дуже гарний кліренс, щоб довести рахунок до 5-4 і сенчурі в останньому фреймі. Приємно знати, що я можу так грати, коли мені потрібно.

Вболівальники були неймовірними. Нам знову аплодували стоячи перед останнім фреймом. Я випробовував свої сили, і вперше в історії проти Ронні я відчув, що фани були за мене. Я ніколи раніше не відчував цього, і це підбадьорило мене і, можливо, більше тиснуло на нього.

Загалом моя форма дійсно гарна, враховуючи мій вік. Я не збираюся вдосконалюватися на цьому етапі моєї кар’єри. Тільки ви (ЗМІ) нагадуєте мені, що я його давно не перемагав!”

Ронні О’Салліван:

“Боги снукеру вчинили сьогодні правильно, це було б занадто добре, якби я виграв цей матч. Він був безумовно кращим гравцем і заслуговував на перемогу. Я не забивав добре – я лише робив малі брейки та помилився на декількох легких кулях. Не можна вигравати матчі за такого рівня, коли ти не робиш брейків. Сьогодні я змагався і не міг зробити більше, але якщо брейки не йдуть, то вам доведеться сподіватися, що суперник помилиться. Це майже сталося, але мені цього не вистачило.”

Джек Лісовскі:

“Сьогодні вдень я запанікував. Я нічого не бачив, наче вимкнули світло. Я дуже хвилювався, що програю матч. Я спав три години, після чого наче прозрів, у мене просто затуманилася голова. Коли я виграв перші два фрейми – це мене заспокоїло, тому що я не мав уявлення, що буде. Слава Богу, матч відбувся о 19:00, тому що якби це було раніше, я б не зміг навіть влучити білим по прямій, не кажучи вже про перемогу. У мене не було мігрені багато років, і я не впевнений, що саме її спричинило.

Це був дуже довгий, виснажливий день, але це не зіпсувало той факт, що я вже в півфіналі. Тепер я в півфіналі, це те, про що я мріяв і мав бажання зробити, коли я ріс. Я постараюся не хвилюватися. Я радий, що маю завтра вихідний, і можу з нетерпінням чекати матчу з Марком і насолодитися ним. Він дійсно класний хлопець, і він грає зараз так добре, як ніколи. Це буде чудовим випробуванням для мене, і я з нетерпінням чекаю.”

Хоссейн Вафаї:

“Я почувався комфортно, коли рахунок був 3-3, але помилився на жовтій з рестом, що коштувало мені дуже дорого. Вся честь Джеку, він заслуговує вигравати великі титули, і я сподіваюся, що він це зробить. Я також “стукаю в двері”, щоб виграти великий турнір. Потрібно отримати досвід і повчитися в інших гравців. Ти не просто приходиш з вулиці, береш кий і граєш. Ти маєш програвати, доки не навчишся вигравати.

Я не хотів, щоб цей турнір закінчився для мене, тому що я насолоджувався кожною його секундою. Приємно грати перед двома тисячами людей. Я люблю їх усіх і хочу подякувати їм за підтримку. Навіть коли я програвав, вони мені аплодували. Я буду тренуватися якомога старанніше, тому що я хочу брати участь у великих змаганнях.”