Мастерс 2023. День 3

На Мастерс 2023 вже зіграно половину матчів 1/8 фіналу.

Сьогодні в боротьбу за місце в наступній стадії вступають ще 4 гравці.

Марк Аллен приїхав на свій 15-й Мастерс. Він не пропускав жодного турніру, починаючи з 2009 року і його найкращим досягненням тут є перемога в фіналі 2018 року.

Його суперник Баррі Хоукінс виступав на Мастерс вже 11 разів. Найкращим досягненням Баррі є прохід в півфінал 2016 та 2022 років.

Марк Вільямс вперше потрапив на Мастерс у 1995 році і за весь час пропустив лише Мастерс 1996, 2009, 2014, 2015. Марк сьогодні виступить на Мастерс вже 25-й раз. Найкращим його досягненням є перемога в фіналі 1998, 2003.

З усієї четвірки Девід Гілберт найменш “досвічений” учасник Мастерс. Це його третій виступ тут. Обидва рази (2021, 2020) Девід зміг дійти до півфіналу.

10 січня 20231/8 фіналу
15:00Марк Аллен06Баррі Хоукінс
21:00Марк Вільямс62Девід Гілберт

Баррі Хоукінс:

“На такому рівні гри необхідно бути сильним в усіх сферах. Сьогодні мої вдіграші були найсильнішою частиною моєї гри, і я не робив багато невимушених помилок. Мені також трохи пощастило, і треба прийняти це, коли таке станеться. Перший фрейм був дуже потужним, і перемога мене заспокоїла. Далі четвертий фрейм також був важливим, тому що за рахунку 3-1 він міг зробити камбек. Коли він помилився на коричневому, це, мабуть, було в його думках.

Я був у великих фіналах і вигравав великі матчі під тиском, але я також і програвав у фіналах. Минулого року Ніл показував в грі проти мене фантастичні речі. Я грав з одними з найкращих снукеристів, які коли-небудь брали кий у фіналі. Як тільки ти виходив з гри, – вони знищували тебе. Але я відчуваю, що я в гарному стані, щоб впоратися з такими ситуаціями, якщо потраплю туди знову.”

Марк Аллен:

“Я міг виграти перший фрейм, а потім навіть не бачиві жодної кулі в наступних двох. Четвертий фрейм просто вислизнув з моїх рук, це був сильних промах на коричневому. Я розчарований тим, що вибув з турніру Мастерс. Але насправді не знаю, як я грав, бо в мене було небагато шансів бути біля столу. Я повернуся до тренувань і готуюсь до World Grand Prix.”

Марк Вільямс:

“Краще, аніж минулого року в матчі проти Хіггінса, мене вболівальники ще не приймали. Це було неймовірно. Але в матчі проти Ронні може теж бути так добре. Очевидно, що 99% фанів будуть на його боці, але я не буду про це хвилюватися, тому що це буде чудова подія. За пару місяців мені виповниться 48, тож хто б міг подумати, що я буду грати з Ронні тут перед повним залом.

Я працював з Лі Вокером і мав гарні результати. Рахунок міг стати 4-3 на певній стадії, але я зробив кілька кліренсів та переміг. Дейв не робив багато помилок і достатньо добре зіграв, щоб зробити камбек.”