Фінал на English Open 2022

Фінальний день турніру English Open 2022 настав!

Після вчорашньої битви титанів до фіналу дійшли Марк Селбі та Лука Бресель.

Марк Селбі нарешті зміг розірвати ланцюг чорних поразок від Ніла Робертсона і отримав в півфіналі перемогу 6-4.

Лука Бресель в свою чергу зміг вийти в фінал після битви з Марком Алленом (перемога 6-2).

Для Селбі це буде 31-й рейтинговий фінал (20 перемог – 10 поразок) та перший фінал після довгої перерви з травня 2021.

Лука зіграє вже свій шостий фінал (3 перемоги та 2 поразки).

В особистих зустрічах перевага на боці Марка Селбі – 4:2. В фінальних матчах гравці ще не зустрічалися.

Завдяки виходу в фінал, Селбі піднявся на 2-е місце в рейтингу (+1). Навіть після перемоги в цьому матчі його позиція не зміниться.

Лука також піднявся в рейтингу на одну позицію: з 11-го місця на 10-е місце. Перемога дасть йому можливість впритул наблизитись до 9-го місьця.

Сьогоднішній матч пройде в форматі до 9 перемог. Переможець турніру отримає призові в розмірі £80,000, а другий фіналіст –  £35,000.

18 грудня 2022Фінал
15:00Марк Селбі44Лука Бресель
21:00Марк Селбі96Лука Бресель

Марк Селбі:

“Я був розчарований тим, що закінчив першу сесію з рахунком 4-4. Я, мабуть, все ж таки грав краще, але треба віддати належне Луці, тому що він зробив камбек з рахунку 4-1.

Це означає для мене все, це однозначно моє найбільше досягнення. Я знаю, що я виграв чотири титули чемпіона світу та багато інших турнірів, але я впав на дно і піднявся за останній рік, це було емоційно та фізично виснажливим. Тому сьогоднішній день – особливий. В кінці матчу, після того, як я забив матч-бол, я побачив на арені Віккі і в мене нагорнулися сльози. Під час післяматчевого інтерв’ю мені було важко вимовити слово. Це показує, наскільки складно все це було. Якби я програв, я був би розбитим, але все одно б відчував, що пройшов довгий шлях.

Вболівальники цього тижня були фантастичними, я сказав це Луці перед фіналом. Вони цінують гарні удари. Сподіваюся, наступного року ми повернемося сюди, у Брентвуд.

Ця перемога не дає мені гарантій виграти ще щось. Може пройти ще 19 місяців, але це додає мені впевненості. Тепер я з нетерпінням чекаю можливості потрапити на Мастерс. Минулого разу там все склалося для мене не дуже добре, але цього разу я приїду з посмішкою на обличчі.”

Лука Бресель:

“Я не зміг зіграти в свою гру. За день до турніру я думав навіть не їхати, бо захворів. Мій тато сказав мені їхати, і врешті-решт я дійшов до фіналу, тому я йому вдячний! Це був чудовий тиждень.

Я хотів би віддати належне Марку, тому що ви бачите, що він дуже емоційний. Він пережив дуже важкий час поза столом, і це так вірно з його боку відкрито говорити про депресію. Приємно бачити його знов в грі, і він дійсно цього заслуговує. У нього також чудова сім’я, і це дуже добре для них.

Це особливо, що мої батьки тут, я сподіваюся, що наступного разу, коли вони прийдуть на фінал, я зможу перемогти».