English Open 2022. Півфінали

Сьогодні на English Open 2022 відбудуться потужні півфінали. На відміну від попереднього турніру Home Nations Series, який не надто порадував глядачів топовими учасниками, цього разу до Ніла Робертсона в півфіналах приєднаються Марк Селбі, Лука Бресель, Марк Аллен.

Півфінальні матчі пройдуть в форматі до 6 перемог.

В парі Ніл Робертсон – Марк Селбі в особистих зустрічах попереду Ніл 17-8.

В парі Лука Бресель – Марк Аллен в особистих зустрічах попереду Марк 4-2.

Чвертьфінали завершилися з наступними результатами:

Ніл Робертсон 5-3 Марк Вільямс

Алі Картер 3-5 Марк Селбі

Джадд Трамп 1-5 Лука Бресель

Марк Аллен 5-0 Ешлі Х’югілл

17 грудня 20221/2 фіналу
15:00Ніл Робертсон46Марк Селбі
21:00Лука Бресель6v2Марк Аллен

Марк Селбі:

“Останні кілька разів, коли Ніл перемагав мене, я грав непогано, у мене просто не було достатньо шансів виграти матч. Сьогодні я скористався практично всіма шансами, які в мене були. Він найкращий гравець у світі на даний момент. Стандарт гри, який він показує, – феноменальний, тому, щоб перемогти його, необхідно бути на вершині своєї гри.

З рахунку 3-1 до 3-3 Ніл кілька разів помилявся, і це, мабуть, перший випадок за довгий час, коли він не забивав кулі під час наших зустрічей. Починаючи з 4-4, я зіграв доволі добре в останніх двох фреймах. Я багато працював і добре грав на тренуваннях. Але це нічого не означає, якщо не можеш перенести ці вміння на стіл під час турнірів. Я зміг це зробити цього сезону в окремих випадках і дійшов до кількох чверть- і півфіналів.

З ким би я не грав завтра, я буду битися. Марк Аллен є гравцем цього сезону. Лука — великий талант, і приємно бачити його на пізніх стадіях турнірів.

Найбільша проблема, з якою я коли-небудь стикався на все моє життя, почалася в січні цього року. Це ніколи не зникне, і мені потрібно бути вищим за це. Снукер — це лише гра, головне, це мати гарне здоров’я. Я ніколи не розумів цього раніше. Тепер мені стає краще.”

Ніл Робертсон:

“Я зробив справді хороший брейк, щоб довести рахунок до 4-4 після того, як деякий час сидів осторонь, не маючи ніяких шансів. У двох останніх фреймах я показав гарні відіграші, але він чудово забив далекі червоні кулі. Я не можу критикувати себе за цю гру, бо це не схоже на півфінал у Шотландії (проти Джо О’Коннора), коли я програв чотири чи п’ять фреймів, де я по суті контролював гру.

Сьогодні я робив тільки гарні відіграші, ми обидва показували фантастичні речі. Я ніколи не грав краще, ніж на останніх кількох турнірах. Це можна побачити з моїх очок та виграних фреймів в один підіхід. Я сприймаю це як великий комплімент, що люди так добре грають проти мене, тому що я змушую їх це робити.

Я з нетерпінням чекаю різдвяних канікул і перенесу свою гарну форму гри вже на Мастерс».

Лука Бресель:

“Це, напевно, найщасливіший момент, який я мав в снукері за довгий час. Півфінали є такими важливими, тому що дуже хочеться потрапити у фінал. Коли програєш у півфіналі, то це мучить тебе ще довгий час.

Коли рахунок був 5-0, я був спокійним, а потім він зробив камбек до 5-2 і стало складніше. Якби було 5-3, то я б трохи запанікував. Але мені треба було зберігати спокій, і, на щастя, він помилився на чорній після того, як впав флюк.

Якщо я виграю завтра, – це стане моїм найкращим досягненням, тому що я приїхав сюди без такої впевненості в собі. Марк Селбі має більше досвіду, ніж я, і він фантастичний гравець, але коли я почуваюся добре, то можу перемогти будь-кого. Мені потрібно буде грати так, як я грав сьогодні ввечері.”

Марк Аллен:

“Найбільше розчаровують мої відіграші. Я залишав для Луки легкі початки фреймів. Я добре тримався, щоб зробити рахунок 5-2. Але треба віддати належне Луці, тому що він був набагато кращим за мене сьогодні. Цього тижня я приїхав сюди спробувати щось інше зі своєю технікою гри. Я подумаю про це під час Різдвяної перерви, щоб вирішити, чи грати так й надалі. Я хотів знайти щось додаткове для своєї гри. Хоч у мене все добре зараз, я все одно хочу покращувати свій снукер.”