Northern Ireland Open 2022. День 7

Марк Аллен проти Ніла Робертсона, Ентоні Магілл проти Чжоу Юелуна. Такий вигляд мають пари 1/2 фіналу Northern Ireland Open.

В денній сесії Ніл Робертсон без жодного сенчурі, але відразу з шістьма (!) півсотенними серіями виграв у Марка Селбі. Після трьох фреймів чотириразовий чемпіон світу був попереду – 2:1, але потім перевага повністю перейшла на бік австралійця. Брейки 97, 84, 63 та відразу два – 73 й 53 очки в сьомому фреймі – і 5:2. Ніл у своєму першому турнірі в сезоні вже у півфіналі, а Марк продовжує повільно та важко входити в гру.

Цікаво, що наразі формально Селбі не є учасником турніру Champion of Champions, бо, і в це важко повірити, не виграв протягом року жодного турніру. Але саме «чемпіонів» набирається лише 14 (якщо NIO виграють Аллен або Робертсон) чи 15 (в іншому випадку). То ж ще одного або двох учасників будуть добирати за рейтингом, і тут позиції Селбі непорушні. Також за рейтингом має шанс потрапити на Ch&Ch Марк Вільямс.

Вільямс, до речі, вчора в красивій запеклій боротьбі поступився в контровому фреймі Марку Аллену. Перед своїми глядачами північноірландець вже другий рік поспіль не знає поразок. І, взагалі, цей сезон Аллен розпочав дуже успішно – і після фіналу British Open готовий взяти нову вершину. Зустріч Аллена з Робертсоном у півфіналі виглядає, як достроковий фінал.

В другому півфіналі зійдуться Чжоу Юелун, який переміг 5:4 Девіда Гілберта, та Ентоні Макгілл. Виграючи 4:3 у Лю Хаотяня, шотландець зумів у восьмому фреймі ліквідувати серйозне відставання, виграв в чорній кулі, та позбавився необхідності грати непередбачувану контру.

22 жовтня 20221/2 фіналу
15:00Чжоу Юелун64Ентоні Макгілл
21:00Марк Аллен62Ніл Робертсон