Гонконг Мастерс 2022

Гонконг Мастерс 2022

Мейн-тур повертається до Азії…

В Гонконзі зібралися зірки світового снукеру на запрошувальний турнір Гонконг Мастерс. Азійський регіон до сих пір “хворіє” ковідом, тому без інцидентів не обійшлось – Чжао Сіньтун отримав позитивний результат тесту і його замінить Марк Вільямс.

Сам турнір досить вражає масштабами: перший приз складає 100 000 фунтів стерлінгів, а матчі будуть проходити на арені, яка вміщує 9 000 глядачів. Очевидно, що це – найбільша арена в історії, на якій проводились снукерні матчі.

6 жовтня1/4 фіналу
08:30Марк Селбі25Марко Фу
14:00Джадд Трамп45Джон Хіггінс
7 жовтня
08:30Ніл Робертсон53Марк Вільямс
14:00Ронні О’Салліван50Ин Оньї

Марко Фу:

“За останні кілька років мій снукер сильно постраждав. Після операції на оці все змінилося, і я взагалі не грав у снукер під час пандемії. Тому такі перемоги для мене багато значать. Це доводить, що я все ще можу грати перед великою кількістю глядачів проти одного з найкращих гравців у світі. Сподіваюся, це дасть мені поштовх, щоб грати ще краще до кінця сезону.

Був момент, коли я боявся найгіршого. Після операції на оці я думав, що наближається кінець моєї кар’єри. Я не можу повірити, що я знову граю. Я радий повернутися до гідного рівня гри. Я не кажу, що я граю чудово, поки що у мене був важкий сезон. Сьогодні я зіграв добре, і це гарний початок.

Шанувальники снукеру в Гонконзі заслуговують на можливість побачити всіх найкращих гравців, які приїхали сюди на таку велику подію. Після Covid ми багато постраждали, і це чудова можливість для вболівальників побачити подію світового рівня. Марк є топ-гравцем, тому незалежно від того на якому турнірі його перемагаєш, треба віддати собі трохи належного.”

Джон Хіггінс:

“Я радий, що переміг. Це був гарний матч. Я дійсно помилився лише один раз, це був синій у сьомому фреймі. Я дуже радий, бо останнім часом я програв йому дуже багато матчів. Приємно знати, що я все ще можу перемогти такого класного гравця, як він.

Можливо Джадд увійшов у гру, вважаючи, що не може програти.

Я задоволений. Багато людей думали, що я більше не можу перемагати. Приємно знати, що можеш добре грати навіть під тиском. Мені доведеться повторити це в суботу проти Марко. Він улюбленець тут і це буде чудовий матч.”

Ніл Робертсон:

“Він прибув сюди лише за кілька годин до того, як ми збиралися грати. І тому вийти і зробити брейк 134 у першому ж фреймі – це неймовірно. Я думаю, що пізніше під час матчу він почав трохи втомлюватися, але, тим не менш, він все одно показав дійсно гарну гру.

Ця арена схожа на тенісний стадіон. Це неймовірно. Я впевнений, що до півфіналу тут буде ще більше глядачів. Я не можу дочекатися, щоб побачити, що буде сьогодні ввечері, Ронні та Ин Оньї – мабуть, найбільш цікава пара для фанів.

Сподіваюся, ця подія стане добрим стартом, після якого гравці знову почнуть подорожувати світом та Азією також. Чудово було провести цей турнір із усіма найкращими гравцями.”

Марк Вільямс:

“Я виснажений. За два дні я спав близько двох годин. Я прибув у готель лише о 10:45, а об 11:45 мене забрали, щоб зіграти матч. Я знав, що не виграю, але я зробив усе можливе і якимось чином виборов собі три фрейми.

Ронні О’Салліван:

“Кожна подія в Азії – фантастична. Вони дуже добре підтримують снукер. Було дуже приємно грати перед захопленою публікою. Це викликає бажання грати добре і робити це для них.

Кожен матч тут по силі може бути як фінал будь-якого турніру. Гра проти високоякісного суперника та усвідомлення того, що ти маєш бути на висоті, мотивує на успіх. Це особливі турніри і є бажання грати на них якомога більше.

Було б чудово, якби завтра тут знову була велика кількість глядачів. Ніл — найстабільніший гравець у турі. Мені доведеться показати серйозну гру, щоб мати шанс перемогти завтра.”