Молодіжний (до 21 року) чемпіонат світу

Молодіжний (до 21 року) чемпіонат світу

Українські снукеристи завершили виступ на юнацькому чемпіонаті світу в Бухаресті.

На жаль, нікому з нашої четвірки не вдалось вийти в плей-оф. Особливо прикро зараз Кирилу Байдалі, який сильно провів груповий турнір проти серйозних суперників, виграв дві зустрічі з трьох, і все одно лишився на третьому місці.

Розпочавши з перемоги над 18-річним індійцем Ранвіром Дуггалом – 3:1, 16-річний львів’янин у другій зустрічі поступився однолітку з Ірану Мохаммаду Бен Рашиду. Також 1:3. Після того, як рахунок 3:1 було зафіксовано втретє, тепер же в грі між Дуггалом та Бен Рашидом (на користь індійця), стало зрозуміло, що для виходу в плей-оф Байдалі треба обіграти угорця Еріка Надя з перевагою не менш, ніж в два фрейми.

На той час Кирило вів 2:1, але четвертий фрейм виграє угорець. Наш гравець перемагає в контровому фреймі, і з двома перемогами ділить 1-3 місця з Дуггалом та Бен Рашидом. За різницею фреймів першим стає Дуггал (7:5 проти 7:6 у Байдали та іранця). За результатом особистої зустрічі друге місце посів Бен Рашид. Байдала – третій.

Всі шанс вийти з групи мав Михайло Ларков. Для нього головною була зустріч з іранцем Язданом Мокаранном Доррі (тим самим, який обіграв Петрунька в плей-оф U-18). Михайло вигравав 2:0, але не дотиснув суперника й поступився. У аутсайдера групи з Румунії Ларков виграв 3:0, але зайняв, як і Байдала, лише третє місце.

Георгій Петрунько розтрощив в заключній зустрічі ірландця Адама Хенлона – 3:0, зробив брейк 53 очки, але дві поразки до того не дали змоги піднятись вище третього місця. Як і в групах Ларкова та Байдали перші два місця за представниками Індії (Сумер Маго) та Ірану (Шервін Омідвар).

Тарас Ульянченко, який виступав лише на турнірі до 21 року, програв всі три зустрічі – суперникам з Ірану, Єгипта та Індії. В плей-оф з цієї групи вийшли іранець Сейед Хазані та єгиптянин Омар Рамі.

Продовжують боротьбу 18 гравців з Азії, 13 з Європи та один представник Африки. Сім гравців представляють Індію, шість – Іран та три – Бельгію. Перша четвірка посіву – Ратчата Ханті з Таїланду, індієць Дігвіджай Кадьян, Айман Аламрі – Саудівської Аравії (!) та ще один індієць Друв Пател. Головні європейські фаворити – діючі чемпіони світу U-21 (Флоріан Нюссле), U-18 та U-16 (Ліам Дейвіс) та фіналісти U-18 (Антон Ковальські) й U-16 (Булчу Ревеш).

Найкращий брейк кваліфікації в доробку австрійця Флоріана Нюссле – 128 очок. Сенчурі також зробили угорець Булчу Ревеш (116), таєць Тавісап Конкітчертчу (106), та валлієць Ліам Дейвіс (100).