Казаков та Петров поступаються у вирішальних фреймах

Казаков та Петров поступаються у вирішальних фреймах

В англійському Вігані чотири дні продовжується кваліфікація на рейтинговий турнір Northern Ireland Open.

Для нас, українських прихильників снукеру, головною подією стала гра Антона Казакова з китайцем Си Цзяху, яка відбулась в середу. Антон зіграв десь на межі можливостей, зробив два брейки 74 та 63 очки, але цього сезону діє якесь «китайське прокляття Казакова». Саме в зустрічах з нашим Антоном сильні, але не найкращі в своїй країні гравці, починають демонструвати якийсь «піднебесний снукер». Згадаємо Чжана Аньду, Юаня Сицзюня. Ось і Си зробив брейки 134, 75, 66 та 55 очок.

Звичайно, протистояти такому натиску було важко. Казаков програв 3:4 і поки лишається з нулем рейтингових очок.

Ну а глобальних подій поки що дві. Це перша перемога в сезоні Нутчарат «Мінк» Вонхарутай – 4:2 над Мітчеллом Манном, та чудова гра 60-річного Джіммі Вайта. В контрі з Юанем Сицзюнем «народний чемпіон» виконав фантастичний тотал-кліренс 132 очки!

Також з «нулем» поки й естонський дебютант Андрес Петров. І він мав всі шанси пройти в наступне коло, але виграючи по ходу 3:2, поступився в контровому фреймі Девіду Ліллі. Відмітимо також перемогу Діна Цзюньху над Алі Картером – 4:1, та дві «сотні» Девіда Гілберта в переможній (4:3) зустрічі з Россом М’юром.