Ліам Дейвіс – чемпіон світу серед гравців до 18 років!

Ліам Дейвіс – чемпіон світу серед гравців до 18 років!

Після «бронзи» Михайла Ларкова на чемпіонаті світу U-16, наступний турнір – для гравців до 18 років, склався для України не так вдало. З нашої п’ятірки у плей-оф вийшов лише Георгій Петрунько, але вже у першому колі поступився 17-річному Яздану Мокарраму Доррі з Ірану. 1:3, але у третьому фреймі Гоша відзначився чудовим брейком 70 очок!

Турнір став такою собою битвою гравців з Європи та Азії. Спочатку азіати явно переважали. В чвертьфінал вийшли шість азійських снукеристів (Іран – три, Індія, Таїланд, Гонконг) проти лише двох європейців (чемпіони світу серед гравців до 16 років 2019 та 2022 років поляк Антон Ковальські та валлієць Ліам Дейвіс). Сіяний першим фіналіст U-18 угорець Булчу Ревеш поступився в 1/8 фіналу іранцю Шахіну Сабзі.

Але поляк з валлійцем подолали весь шлях до кінця. Ковальські обіграв двох поспіль іранців (Сабзі та Сейеда Арсалана Багері в півфіналі), а Дейвіс виграв спочатку у Доррі, а потім у тайця Тітіфона Чуласака.

Лишивши «бронзу» Ірану та Таїланду, Ковальські та Дейвіс розіграли яскравий фінал. Після п’яти фреймів в грі до чотирьох перемог Антон був попереду – 3:2.

Розв’язка настала в шостому фреймі за рахунку 60:52 на користь поляка на двох кольорових кулях. Дейвіс грає рожеву, але при цьому топить чорну. 67:52 – все? Ні. Ліам ставить биток за чорну – снукер. Антон фолить. Ліам забиває рожеву. А потім і чорну. 3:3.

В контрі боротьби не було. 104:8, Ліам Дейвіс після перемоги на U-16 виграє і старший чемпіонат. 14 виграних зустрічей поспіль і перший в історії такий «золотий» дубль!