Михайло Ларков – бронзовий призер чемпіонату світу!

Михайло Ларков – бронзовий призер чемпіонату світу!

Михайло Ларков закінчив чемпіонат світу зі снукеру серед гравців до 16 років на третьому місці. Мабуть не треба й казати, який це величезний успіх, тим більше для гравця, який снукерний кий взяв в руки менш, ніж півроку тому. Особисто я дуже радий тому, що Михайло змінив піраміду на снукер і відкрив для себе двері в безмежний світ.

Міг Ларков дійти до фіналу? Ні. Треба розуміти, що на цьому турнірі були Дейвіс з Ревешем і всі інші. Ці хлопці вже зараз (Дейвіс) або за рік-два (Ревеш) будуть штурмувати мейн-тур. Завдання на груповий турнір для них було розійтись між собою по сітці, і вони його виконали, отримавши два перші номери посіву.

Ларков же показав, як важливо в групі битися до кінця в кожному фреймі. Саме третій номер посіву і дозволив дійти до півфіналу, оминаючи «монстрів». В грі проти Ревеша Михайло мав чудовий шанс виграти перший фрейм. Але в грі на коричневій кулі угорець десь заплутав, десь переграв нашого тепер вже точно снукериста. І більше можливостей переломити хід гри у Ларкова не було. 0:4 – вітаємо з першою «бронзою». До речі, Михайло стає першим гравцем в світі, в активі якого є медалі з юнацьких чемпіонатів світу і з піраміди, і зі снукеру.

В паралельному півфіналі Ліам Дейвіс з тим же рахунком 4:0 розгромив шотландця Стівена Вордроппера. Не часто таке буває, що два головних фаворити в підсумку доходять до фіналу, не давши іншим навіть натяк на будь-які шанси. А у вирішальній грі перший номер турніру Дейвіс переміг другого Ревеша з рахунком 4:2. І це друге «золото» Вельсу за чотири роки проведення цього турніру. В 2017-му переміг теперішній профі Ділан Емері.

І відразу розпочався чемпіонат світу серед гравців до 18 роки. Кирило Байдала, який приєднався до нашої суперчетвірки, буде грати вже завтра, як і Ларков. А сьогодні ввечері виступали Петрунько, Суржиков та Блакита, при чому Георгій – двічі.

Розпочав Петрунько з перемоги над поляком Бистржицькі, якого на U-16 перемагав Суржиков – 3:0. Потім Гоша дав бій бронзовому призеру U-16 Вордропперу, але, на жаль, поступився 2:3. Вирішальними для Георгія будуть зустрічі з Аль-Заабі з Еміратів (братом іншого Аль-Заабі, якого сьогодні зранку обіграв Суржиков) та іранцем Сабзі.

Артем Суржиков не мав проблем з 9-річним румуном Драгошом Сінгіпом – 3:0, а ось Роман Блакита поступився 0:3 болгарину Максиму Костову.
На закінчення – перелік брейків 50+ на чемпіонаті U-16. Щоб наочно було зрозуміло, хто такі Дейвіс з Ревешем.

Брейки 50+
Булчу Ревеш (Угорщина) – 113, 78, 68, 62, 59, 55, 53, 52
Ліам Дейвіс (Вельс) – 104, 83, 75, 72, 68, 66, 63, 60, 60, 56, 55, 54, 50, 50
Раян Лі (Гонконг) – 68
Кван Чун Вон (Гонконг) – 58
Чароен Чандсрі (Таїланд) – 58
Крістіан Ріхтер (Німеччина) – 55
Стівен Вордроппер (Шотландія) – 55
Райлі Пауелл (Вельс) – 51
Михайло Ларков (Україна) – 49, 47.

Ревеш з Дейвісом на двох зробили два сенчурі та 20 півсотенних брейків, решта 35 учасників – шість «півсотень».