Фінал European Masters: Вілсон проти Хокінса

Фінал European Masters: Вілсон проти Хокінса

Декілька непередбачуваних зустрічей 1/8 та 1/4 фіналу European Masters призвели до «олдскульних» класичних півфіналів. Ні тобі китайців, ні тобі юних зірок (трьом півфіналістам за сорок, а наймолодшому, Кайрену Вілсону, вже 30).

Головною подією дня і однією з наймасштабніших сенсацій сезону могла стати зустріч 1/8 фіналу між Джаддом Трампом та Фарахом Аджаїбом. Пакистанець, який за підсумками минулого сезону втратив професійний статус, проводив «гру життя».

Поступаючись 0:2 (Трамп відкрив зустріч брейком 102 очки, серія так і залишилась єдиною вище 50 очок), а потім 2:4, Фарах двічі наздогнав суперника. В контрі блискучим кроссдаблом Аджаїб забиває коричневу кулю, і це матчбол! Забив би слідом за нею синю – переміг би точно. А так Трамп ставить снукер на синій, Фарах влучає в прицільну кулю, але топить биток. Драма… З руки Джадд закінчує.

Але вже в 1/4 фіналу Трампа, який не грав на цьому турнірі в свій кращий снукер зупинив Баррі Хокінс. Після блискучої перемоги в 1/8 над Робертом Мілкінсом – 5:0 з двома сенчурі та двома півсотенними брейками, Баррі і в грі с Джаддом також зробив дві «сотні» та два брейки за 50 очок. І це 5:3 – Хокінс вийшов до півфіналу, а Трамп втратив шанс піднятись на перше місце в рейтингу, для чого було потрібно дійти до фіналу.

Ще більш блискучу, ніж Хокінс, гру показав сьогодні Марк Вільямс. 5:0 (!) з Чжоу Юелуном, 5:1 з Джеймі Джонсом, три сенчурі та шість півсотенних серій – валлієць виглядає фаворитом у півфінальній зустрічі з Хокінсом.

В іншій половині сітки після завершення 1/8 фіналу китайці могли розраховувати на «свій» півфінал. В «чверть» вийшли юні 20-річний Си Цзяху – 5:4 з Деніелом Велшем, та 18-річний У Їцзе – 5:2 з Раяном Деєм. Але, обігравши валлійців, китайці спасували перед англійцями. У Їцзе поступився 3:5 Алі Картеру, який до того витяг важку, хоча і з двома сенчурі зустріч проти Девіда Грейса, а Си Цзяху програв Кайрену Вілсону. Після перемоги 5:3 над Шоном Мерфі, Кайрен не залишив шансів і «Весельчаку У» – 5:2. Вже після трьох фреймів рахунок був 3:0.

Отже, Вілсон проти Картера, Хокінс проти Вільямса.

Спочатку Кайрен у досить видовищному поєдинку у вирішальному фреймі обіграв Алі Картера. На рахунку Алі брейк 120 очок, п’ять “півсотень” в активі Вілсона.

А ввечері на диво легко Баррі Хокінс розібрався з Марком Вільямсом 6:2. До перерви рахунок був 2:2, а потім Баррі зробив сенчурі 131 очок та три півсотні, взявши чоитри фрейми підряд.

Нас очікує фінал між Кайреном Вілсоном і Баррі Хокінсом. Для Баррі це 9-й рейтинговий фінал, він може стати переможцем вчетверте. Кайрен вийшов у свій 12-й фінал, і може вибороти 5-й титул.

Фінал пройде до 9-ти перемог в дві сесії. Початок о 15:00 і 21:00.