Підсумки 1/16 фіналу European Masters

Підсумки 1/16 фіналу European Masters

Неймовірно цікавий видовищний та непередбачуваний день видався сьогодні в німецькому Фюрті на European Masters. Майже в кожній зустрічі відбулись події, які заслуговують на особливу увагу.

Отже. Ранкова сесія. В центрі уваги класичний «олдскул»: Картер – Бінгем. Перший фрейм за Стюартом, потім чотири бере Алі. Бінгем відігрується – три фрейми поспіль, сенчурі 117 та дві «півсотні». Контра. Брейк 103 від «Капітана». Ну що, це не краса?

Пакистанський аматор, він же екс-профі, він же син власника м’ясної лавки Фарах Аджаїб обігрує Марка Фу, який повернувся до серйозних справ – 5:3. При цьому після чотирьох фреймів снукерист з Гонконгу вигравав 3:1. У Їцзе після розгрому Луки Бреселя, «знищує» Рорі Маклауда – 5:0 з брейком 101 та трьома напівсотенними серіями. Такий же підсумок гри між Девідом Грейсом та Джексоном Пейджем. «Людина-гора» несподівано познущався з «бородатого хлопчика». На рахунку Девіда два сенчурі – 120 та 104 очки.

Ще одна «суха» перемога здобута Янем Бінтао в грі з Ріккі Волденом. Ні, те що китаєць сьогодні сильніший, сумніву нема. Ну не 5:0 же?

В китайському дербі представник другої (чи все-таки третьої) хвилі «піднебесного снукеру» Си Цзяху здолав веж майже ветерана Сяо Годуна – 5:3.

Друга сесія і невеличка сенсація. Роберт Мілкінс в контрі перемагає набравшого феєричну висоту Чжао Сіньтуна! Джадд Трамп, який явно йде до чергового титулу, з брейком 103 очки переграв найкумеднішого «аматора» сезону (в тому сенсі, що термін «аматор» до цього гравця можна застосувати ну дуже умовно) Ендрю Хіггінсона – 5:3. Виграли також Раян Дей, Баррі Хокінс та Джеймі Джонс.

Ввечері продовжив переможну ходу найкращий «аматор» сезону Деніел Велш. Перемога 5:2 над Гері Вілсоном, і зараз валлієць в рейтингу одного сезону ділить сьоме місце з Чжао Сіньтуном, Бінгемом та Мерфі. Шон Мерфі, до речі, також виграв – 5:3 у Кріса Вейкліна.

Кайрен Вілсон в грі з трьома сенчурі переміг Джиммі Робертсона – 5:2 (101 та 100 у Кайрена проти 136 у Джиммі), Марк Вільямс у валлійському дербі зробив брейк 135 очок та здолав Домініка Дейла – 5:3.

Нарешті, в найбільш, як здавалось, рівній та збалансованій парі дня Чжоу Юелун з великою перевагою виграв 5:1 у Джека Лісовскі.

В п’ятницю у Фюрті зустрічі відразу двох кіл. Починається день з 1/8 фіналу, а ввечері будуть зіграні чвертьфінали.