В Румунії починається плей-оф: українці в строю

В Румунії починається плей-оф: українці в строю

Роман Блакита та Михайло Ларков вийшли в 1/8 фіналу чемпіонату світу зі снукеру серед гравців до 16 років.

Блакита впевнено обіграв аутсайдера групи румуна Теодора Романа – 3:0, здобувши другу перемогу в трьох зустрічах. Завадити виходу в плей-оф тепер міг тільки «неправильний» результат в грі між Райлі Пауеллом з Вельсу та індійцем Сешадрі. Були варіанти, які могли задовольнити обох суперників. Але все пройшло нормально. Пауелл – сильніше, він виграв, посів перше місце, Роман Блакита – другий.

Вкрай важку зустріч з індійцем Маюром Гаргом провів Михайло Ларков. Поступаючись 1:2, наш «екс-пірамідчик» зміг вирвати перемогу в контрі. Останню зустріч Михайла в групі поставили на ТБ-стіл і ми побачили впевнену перемогу над 10-річним хлопчиком з Румунії. Забивати Ларков за минулі півроку вже навчився. Якщо таким ж темпами буде оволодівати іншим складовими снукерної майстерності – може вирости в серйозного гравця з цікавим майбутнім. Поки ж – перше місце в групі на першому ж турнірі, й непогані перспективи принаймні в першому колі плей-оф.

Георгій Петрунько, який потрапив в дуже рівну й складну групу, в другій зустрічі поступився 0:3 супернику з Гонконга, в третій – з тим же рахунком переміг поляка Бистржицькі. Нараз у чотирьох гравців з п’яти по дві перемоги, але таєць вже закінчив виступ. Представник Гонконга Кай Нам Пан грає з найслабшим в групі Бистржицькі (нуль перемог) і, скоріше за все, вийде в плей-оф. А ось друге місце розіграють Георгій Петрунько та фін Пірі Салама. Маємо класичну «лобову» – переможець виходить в 1/8 фіналу, програвший – вибуває. Зазначу, що Гоша наразі має шанси посісти місця з першого по четверте.

Нарешті, Артем Суржиков. Незважаючи на одну перемогу в трьох зустрічах і відсутність шансів на вихід в плей-оф, Артем – молодець. Зробив максимум, але склад групи вийшов «вбивчим». З шотландцем Вордроппером Суржиков бився до кінця, але програв в контрі. А потім «розніс» валлійця Раяна Дейвіса – 3:0. В середу зранку Суржиков грає з Аль-Заабі з Еміратів. Перемога над Артемом виведе араба в 1/8 фіналу. Перемога українця врятує Вордроппера. А в плей-оф вже Квок Хо Вань з Гонконгу.

Головні претенденти на перемогу – валлієць Ліам Дейвіс та угорець Булчу Ревеш на груповій стадії влаштували «шоу брейків». Ревеш зробив єдиний поки сенчурі – 113 очок та дві «півсотні», на рахунку Дейвіса – п’ять брейків за 50 очок.

З ранку будуть зіграні сім заключних зустрічей групової стадії, але вже майже всі учасники 1/8 фіналу вже відомі.
А. Булчу Ревеш (Угорщина), Кван Чунь Вон (Гонконг)
В. Квок Хо Вань (Гонконг), Аль-Заабі (ОАЕ) або Стівен Вордроппер (Шотландія)
С. Ліам Дейвіс (Вельс), Крістіан Ріхтер (Німеччина) – з вірогідністю відсотків в 90.
D. Кай Нам Пан (Гонконг – 90%), Георгій Петрунько (Україна) або Пірі Салама (Фінляндія)
E. Раян Лі (Гонконг), Максим Костов (Болгарія) або Ярон Бодор (Ізраїль)
F. Михайло Ларков (Україна), Маюр Гарг (Індія)
G. Райлі Пауелл (Вельс), Роман Блакита (Україна)
Н. Патіпаан Вонхун (Таїланд), Нікіта Базилевич (Латвія).

І вже є жеребкування наступного турніру – чемпіонату світу серед гравців до 18 років.

50 учасників, для нас приємно, що українців п’ятеро, а не чотири, як було спочатку. Георгій Петрунько не був заявлений, але зіграє. А до нашої четвірки, яка грає на U-16, додається львів’янин Кирило Байдала.

Радикально посилюють склад учасників чемпіон світу серед аматорів (дорослих!), 17-річний пакистанець Ахсан Рамзан та діючий чемпіон світу серед гравців до 16 років поляк Антон Ковальські. Але серйозно посилились збірні Індії (бронзовий призер останнього чемпіонату світу U-16 Дуггал), Ірану, Бельгії.

Українці:
Група В. Георгій Петрунько. У Георгія знову в суперниках поляк Бистржицькі, а також суперники Суржикова по U-16 Аль-Заабі та Вордроппер. Доповнює картину іранець Шахін Сабзі. Прохідних нема (хіба що поляк), але шанси на плей-оф (треба попасти в двійку) непогані.

Група Н. Роман Блакита. В групі Кван Чун Вонь з Гонконгу, який на U-16 вийшов в плей-оф з другого місця, болгарин Костов, котрий з ранку буде грати за вихід в 1/8, та 17-річний представник Ірану Яздан Мокаррам Доррі.

Група К. Артем Суржиков. На харків’янина чекає лідер індійської команди Ранвір Дуггал, про якого вже казали, болгарин Велян Дімітров, який в червні в Албанії в 1/8 фіналу U-18 обіграв Юліана Бойка, та, нібито в нагороду, 9-річний румун Драгош Сінгіп.

Група L. Михайло Ларков. В групі 13-річний валлієць Райлі Пауелл, який вчора обіграв Романа Блакиту, доволі слабенький 12-рчний таєць Чандсрі, та 16-річний іранець Мохаммед Бен Рашид. Група явно складніше, ніж та, що була у Михайла на U-16, але виходити з неї у плей-оф є всі шанси.

Група М. Кирило Байдала. Суперники львів’янина – головний фаворит U-16 Ліам Дейвіс, Ярон Бодор з Ізраїлю, який ще має шанси на вихід в плей-оф U-16, та 17-річний індієць Шахьян Размі.

Почнеться чемпіонат U-18 серпня (а коли ще він міг початися?).