Андрес Петров – чемпіон Європи!

Андрес Петров – чемпіон Європи!

Естонський снукерист Андрес Петров став чемпіоном Європи зі снукеру, який вчора закінчився в Албанії. В фіналі Андрес переграв бельгійця Бена Мертенса 5:3. Таким чином, він отримав дворічну путівку в еліту світового снукеру – мейн-тур!

Що хочеться відмітити… Петров давно і наполегливо йшов до цієї мети, і нерідко був зовсім поруч, але завжди трішечки не вистачало. І ось це сталося! Виважена, впевнена, доросла гра принесла таку ж перемогу. Перемогу, яка не викликає сумнівів.

На своєму шляху Андрес здолав міцних снукеристів – Аарона Буссутіла з Мальти, нашого бувшого профі Юліана Бойка, німця Умута Дікме, і, власне, Бена Мертенса у фіналі. Мертенс, до речі, на декілька днів раніше теж виборов професійну ліцензію, перемігши на молодіжного чемпіонаті Європи.

Петров заслужив цю перемогу і місце в когорті професіоналів, і є впевненість, що там він не загубиться. Профі він вже обігрував, і не раз…

Відмітимо українця Юліана Бойка, який в 1/4 фіналу поступився майбутньому переможцю, але зумів відмітится на турнірі найвищим брейком (на пару з Робіном Халлом) 129 очок, за що отримав спеціальний приз.