Сьогодні визначиться чемпіон Європи

Сьогодні визначиться чемпіон Європи

Українці Антон Казаков та Юліан Бойко розділили 5-8 місця на чемпіонаті Європи зі снукеру, що проходить в Албанії.

Начебто і непогано, і зустрічі вчора були чудові, але цей результат говорить про те, що Юліан втратив останній шанс повернутись до мейн-туру і, принаймні на рік, змушений буде перервати професійну кар’єру.

Почався день зустрічами 1/16 фіналу. Казаков «всуху» розгромив досить відомого бельгійця Сібрена Соколовські – 4:0, а Бойко здолав дуже непростого шотландця Майкла Коллумба – 4:2. На жаль, на цій стадії вибув Сергій Ісаєнко – 0:4 з поляком Антоном Ковальські.

1/8 фіналу стала найкращою для наших юних зірок. Юліан «розірвав» мабуть головного фаворита чемпіоната Робіна Халла. Досвідчений фін, двадцять один сезон відігравший в мейн-турі, нічого не зміг протидіяти Бойку. З брейками 92 та 66 очок Юліан переміг 4:0.

Казаков не менш впевнено, зробивши сенчурі 106 очок, розібрався с північноірландцем Фергалом Квінном – 4:1. Після таких перемог здавалось, що наші хлопці дістануться до півфіналу, де зустрінуться один з одним. Бо і Юліан виглядав фаворитом у зустрічі з давнім приятелем з Естонії Андресом Петровим і, особливо, Антон у грі проти німця Умута Дікме. А ось інша половина сітки, з Ковальські, Нюссле, Мертенсом виглядала куди сильніше. Але…

Обидва наші гравці поступились з рахунком 1:4. На жаль. В півфіналах Дікме зіграє з Петровим, Мертенс з Нюссле. Нагадаю, що пару днів тому Бен Мертенс та Флоріан Нюссле вже грали між собою у фіналі чемпіонату Європи серед гравців до 21 року. Сьогодні ж перші зустрічі на командному чемпіонаті зіграють наші пари Бойко/Ісаєнко та Казаков/Лагодзинський.