П’ятеро українців в плей-оф чемпіонату Європи

П’ятеро українців в плей-оф чемпіонату Європи

Відразу три українських гравця вийшли в 1/16 фіналу чемпіонату Європи зі снукеру, який продовжується в Албанії.

Черговий день вийшов не те що гарним, він став майже ідеальним для наших снукеристів.

Спочатку до Бойка, Ісаєнка та Казакова, які вийшли до плей-оф напередодні, приєднались Матвій Лагодзинський та Георгій Петрунько. Матвій «хлопнув» кіпріота Епамінондоса Пуллоса – 3:0, а Георгій проявив характер та витяг важку зустріч з чехом Алесом Херутом – 3:2 з 1:2.

Зафіксував перше місце в групі Антон Казаков – 3:2 з німцем Робіном Отто. Єдиною ложкою дьогтю стала поразка Юліана Бойка від англійця Райана Дейвіса – 2:3. В плей-оф Юліан вийшов, але не з першого, а лише з другого місця.

До несподіванок групових змагань віднесемо не вихід до плей-оф ізраїльтянина Шахара Руберга, француза Бріана Ошойські та угорця Булчу Ревеша. Україна ж тріумфує – п’ять гравців у плей-оф – стільки ж лише у Північної Ірландії. Вельс, Німеччина, Бельгія провели по 4 гравці, Англія, Ірландія, Данія, Фінляндія- по 3. Вийшли до плей-оф і добре нам відомі представники Молдови Ілля Кисляков та Владислав Градинарь.

Підсумки жеребкування (а, точніше, розсіву по сітці за результатами групових змагань) трохи збили нас з пантелику. Бойко вийшов на Лагодзинського, Казаков – на Петрунько. Суперником Ісаєнка став фінн Тихонен.

Відразу два українських дербі – це, з одного боку, два гарантованих місця у наступному колі, з іншого – дві таких же гарантованих поразки. Якщо ж виходити з того, що Юліан з Антоном повинні проходити декілька кіл плей-оф, як мінімум, то така сітка точно не нашу користь. Но, тим не менш. Фаворити перемогли своїх співвітчизників – Казаков виграв 4:1, Бойко 4:0, зробивши сенчурі 129 очок (повторення кращого брейку турніру у виконанні Робіна Халла) та відразу чотири півсотенних брейки – 74, 54, 53, 51. А до них приєднався також Сергій Ісаєнко, який вирвав перемогу у сильного фіна в контровому фреймі.

Отже, у 1/16 фіналу грають:
Антон Казаков – Сібрен Соколовські (Бельгія)
Сергій Ісаєнко – Антон Ковальські (Польща)
Юліан Бойко – Майкл Коллумб (Шотландія)

Початок зустрічей в четвер об 11:00.