Україна в півфіналі командного чемпіонату Європи

Україна в півфіналі командного чемпіонату Європи

Сергій Ісаєнко та Юліан Бойко вийшли до півфіналу командного чемпіонату Європи. Антон Казаков та Матвій Лагодзинський зупинились на стадії 1/4 фіналу.

День розпочався з того, що обидві наші пари сильно відіграли заключні зустрічі в групах та вийшли в плей-оф. Сергій з Юліаном камня на камені не залишили від Туреччини – 5:0, а Матвій та Антон перемогли албанців з необхідним рахунком 4:1.

Цікаво, що в 1/8 фіналу наші команди обмінялись суперниками. Казаков та Лагодзинський вийшли на французів, які в групі перемогли Бойко та Ісаєнко, а Юліану з Сергієм дістались ірландці, що виграли групу Антона та Матвія. Отже.

1/8 фіналу. Україна – Франція. Казаков на чорній кулі перемагає Ніколя Мортре. Лагодзинський поступається Бріану Ошойські. В парному фреймі перемога за нами – 2:1. Антон збільшує перевагу, обігравши Ошойські, а переможну крапку ставить Матвій, здолавши Мортре. 4:1 – браво!

Україна – Ірландія. Юліан починає з брейка 52 очки та в чорній кулі долає Марка Велша – 1:0. Ноель Ландерс впевнено виграє у Ісаєнка. В парі наші сильніші – 76:60 (!). Але Ландерс приносить ірландцям друге очко, з брейком 70 очок перемігши Юліана. Ісаєнко гне нашу, українську лінію, долає Велша і знову виводить команду вперед. Другий парний фрейм – і цього разу перемагають французи. 3:3. На контровий фрейм виходять лідери команд – Бойко та Ландерс. І Юліан долає суперника 62:12! Перемога, друга наша пара виходить до чвертьфіналу.

1/4 фіналу. Україна – Фінляндія. Стартує Матвій, та поступається дуже серйозному супернику Хейккі Ніві. Казаков зрівнює, перемігши Патріка Тіхонена. Парна гра дарує надію, наші знову попереду. Але Ніва з брейком 69 очок виграє у Казакова, Тіхонен перемагає Лагодзинського, а у другій парній зустрічі хлопці з країни Суомі здобувають переможне очко. 4:2.

І знову Україна – Франція. Але тепер вже суперниками Юліана та Сергія є Ніл Венсан та Алексіс Каллевер. Початок гріє душу. Ісаєнко перемагає Каллевера, Бойко – Венсана. Далі – гірше. Ми програли пару, потім Каллевер виграв у Бойка, а Венсан – і Ісаєнка. Але другий парний фрейм наш. І це 3:3. Знову Юліан виходить на контру, а французи виставляють Венсана. І цього разу Бойко не дав шансів супернику. 4:3 – Україна в півфіналі.

Там нашим суперником буде збірна Бельгії (Жульєн Леклер, Кевін Ханссенс). В іншій зустрічі Фінляндія зійдеться з головним фаворитом турніру командою Польщі (два програних фрейми в п’яти зустрічах) – Матеушем Барановські та Антоном Ковальські.

https://www.youtube.com/watch?v=ts0fMdjVId8&ab_channel=EBSA-SnookerTable16