Польща – чемпіон Європи серед команд, Україна – третя

Польща – чемпіон Європи серед команд, Україна – третя

Перемогою збірної Польщі в командному чоловічому турнірі закінчився в Албанії чемпіонат Європи зі снукеру.

Наші надії в останній день були пов’язані з Юліаном Бойком та Сергієм Ісаєнком, які грали в півфіналі з бельгійцями. Але вже перший фрейм розчарував. Юліан Бойко поступився другому номеру Бельгії Кевіну Ханссенсу. З огляду на те, що майбутній профі Жульєн Леклерк відіграв весь турнір майже ідеально (16 виграних фреймів з 17), шанси наших хлопців відразу суттєво зменшились. Леклер продовжив переможну ходу, обігравши Ісаєнка. В парному фреймі в нас були реальні шанси, але 41:67. На четвертий фрейм виходять Бойко та Леклер. Бельгієць робить брейк 94 очки та ставить переможну крапку. Україна – з «бронзою», вже другою на цьому турнірі.

Другим фіналістом стали поляки Матеуш Барановські та Антон Ковальські, які впевнено пройшли фінів – 4:1.

У фіналі зустрілись дві кращі команди турніру. До фіналу поляки програли три фрейми, бельгійці – чотири. Але якщо у Бельгії був явний перший номер (Леклер), який суттєво сильніший за Ханссенса (втім, Кевін також грав до фіналу чудово), то в Польщі збірна була більш збалансована. Це й зіграло вирішальну роль.

З Леклером поляки не впорались, але знайшли слабке місце у вигляді Ханссенса та бездоганно зіграли в парі. Жульєн відкриває рахунок, з брейком 60 очок обігравши Матеуша. Антон Ковальські зрівнює рахунок, перемігши на кольорових Ханссенса. Парну зустріч виграють поляки (взагалі, на цьому турнірі Матеуш з Антоном взяли дев’ять парних фреймів з дев’яти). Далі з брейком 69 очок Барановські завдає другої «пробоїни» Ханссенсу. І це вже 3:1. Леклер непереможний і виграє у Ковальські – 2:3. Ще один парний фрейм – і знову на користь поляків. 4:2. Жульен Леклер виграє свій третій фрейм в цьому фіналі, знову здолавши Барановські. Але Ханссенс підтримати лідера команди не зміг. Ковальські перемагає Ханссенса та приносить збірній Польщі перемогу – 5:3.

В жіночому командному турнірі не брала участі Венді Янс, отже виграти міг, хто завгодно. В підсумку, виграли француженки, які здолали у фіналі польську збірну. Ще одна команда Польщі та збірна Румунії посіли третє місце.

Участь Даррена Моргана ще й в командному турнірі сеньйорів мала присмак нездорового цинізму. Разом з Філіппом Вільямсом Морган виграв черговий, і другий в Албанії, титул. В фіналі збірна Вельсу переграла Бельгію. Ірландія та Англія – на третьому місці.

На цьому все. Свято снукеру в Албанії завершено. Чекаємо на 30 червня, день, коли розпочне професійну кар’єру Антон Казаков.