Q School Азії та Океанії

Q School Азії та Океанії

В столиці Таїланду триває перший в історії снукеру Q School для країн Азії та Океанії.

Потягом двох тижнів буде проведено два турніри, та визначаться прізвища чотирьох професіоналів. На відміну від традиційного QS, турніри граються не до півфіналу, а до фіналу.

Якщо хто вирішив, що цей захід є спробою «рекрутувати» в тур чергову порцію китайців, то це не так. Представників «Піднебесної» в Бангкоку нема. Жодного. Спочатку було заявлено екс-профі Ло Хунхао, але у нього виникли проблеми з візою, тому Ло був змушений знятися.

Також в назві “Qualifying School Asia & Oceania” явно зайве останнє слово. Ні австралійців, ні новозеландців, ні інших полінезійців на турнірі також нема. За мейн-тур будуть боротися представники 11 країн. 21 таєць, 18 пакистанців, 9 іранців, 7 малайзійців, 5 монголів, по 2 представники Індії, Сінгапуру та Філіппін й по одному гравцеві з Саудівської Аравії, Бахрейну та Непалу. Одним словом, «Схід – справа тонка».

Не зрозуміло не тільки чому нема китайців, але й де більшість індійців на чолі з Адвані та Мехтою, і так далі. Серед учасників – п’ять колишніх професіоналів: тайці Пумдженг, Лертсаттайатторн та Тірапонгпаїбун, пакистанець Акбар та Тор Чуан Леон з Малайзії. Скоріше за все, саме вони й будуть головними претендентами на перемогу разом з іранцем Сархошем та Асіфом з Пакистану.