Чемпіонат Європи в Албанії

Чемпіонат Європи в Албанії

Фото: iulianboiko.com

Сьогодні в Албанії стартує чемпіонат Європи зі снукеру. Україну на цьому турнірі представить найчисельніша та найсильніша збірна в історії. Зараз є можливість розповісти про цей чемпіонат більш детально та висловити подяку EBSA за чітку позицію: гравці країн-окупантів росії та білорусі до турніру не допущені, а їх квоти віддані українцям.

Отже маємо.

U18. Україна: Юліан Бойко, Антон Казаков, Матвій Лагодзинський, Кирило Байдала, Роман Блакита, Георгій Петрунько, Артем Суржиков. Всього 66 гравців з 23 країн. Бойко та Казаков виглядають фаворитами, головні суперники – бельгієць Мертенс, англійці Пуллен, Мерфі та Дівілль, угорець Ревеш, північноірландець Макгіган, поляк Ковальські, Грем з Шотландії, Дейвіс з Вельсу. Навряд чи можна сказати, що конкуренція якась надзвичайна.

Всередині, так би мовити, чемпіонату U18, буде проведено турнір для гравців U16. Груповий турнір буде той самий, але за його підсумками 16 кращих гравців у віці до 16 років проведуть окремий плей-оф. З 66 гравців U18 44 потрапляють і в категорію U16, в тому числі і всі наші, окрім Казакова. Бойко – явний претендент на перемогу, на заваді йому спробують стати англієць Пуллен, угорець Ревеш, валлієць Дейвіс – той самий, з яким Юліан грав у першому колі Welsh Open (перемога 4:3).

U21. 78 гравців з 23 країн. В Україні збірна в тому ж самому складі, що і на U18. Да і, взагалі, склади схожі. Посилення – бельгієць Жюльєн Леклерк, який дебютує в мейн-турі в новому сезоні, англійці Хамім Хуссейн, Кендрік та Улла, ірландці Хілл та Балмен.

Чемпіонат Європи серед чоловіків. 123 гравці з 35 країн. Україна: Бойко, Казаков, Ісаєнко, Петрунько (не вистачає Хмелевського, Вишневського та Семка). Претендентів на високі місця десь трохи більше 20. Бельгійці Леклерк, Мертенс, Ханссенс, Соколовські, англієць Сідні Вілсон (є враження, що юніорські збірні Англії будуть сильніше за дорослу), Шарав та Руберг з Ізраїлю, ірландець Гоггінз, шотландці М’юр, Коллумб, Грем, фінни Халл, Ніва, Тихонен, поляки Барановські та Ковальські, австрієць Нюссле.

Командний чемпіонат Європи серед чоловіків. Україна: Бойко/Ісаєнко, Казаков/Лагодзинський. Всього 33 команди з 22 країн. У наших хлопців чудові шанси навіть на перемогу. Суперзбірних серед суперників нема, головні конкуренти знов таки валлійці, бельгійці, поляки, північноірландці. Англійців взагалі нема.

Сеньйори. Без нас і в особистому (78 учасників), і в командному (22) заліках.

Жінки. Збірна України: Марія Ісаєнко, Маргарита Лісовенко. 26 учасниць 3 11 країн. Перше місце явно «зарезервоване» за Венді Янс, далі може бути що завгодно.

Командний чемпіонат Європи серед жінок. Україна: Ісаєнко/Лісовенко. Всього вісім збірних з шести країн. Ізраїль, Польща – по дві, Бельгія (без Янс), Україна, Румунія, Франція – по одній.



Снукер. Чемпіонат Європи U18. Груповий етап.

7 червня

Роман Блакита – Булчу Ревеш (Угорщина) 1:3

Георгій Петрунько – Джек Борвік (Шотландія) 1:3

Антон Казаков – Велько Вулетіч (Сербія) 3:0

Юліан Бойко – Тадья Матяшевіч (Сербія) 3:0

Артем Суржиков – Райлі Пауелл (Ірландія) 3:1

Кирило Байдала – Джеймс О’Коннелл (Ірландія) 1:3

Матвій Лагодзинський – Джоель Конноллі (Північна Ірландія) 3:0

Роман Блакита – Велян Дімітров (Болгарія) 0:3

Георгій Петрунько – Філіпс Калніньш (Латвія) 0:3

Антон Казаков – Джек О’Брайен (Ірландія) 3:0

Юліан Бойко – Мальте Дальберг (Данія) 3:1

Артем Суржиков – Крістіан Ріхтер (Німеччина) 2:3

Кирило Байдала – Бен Мертенс (Бельгія) 0:3

Матвій Лагодзинський – Ліам Грем (Шотландія) 0:3

Роман Блакита – Міхал Шибарчик (Польща) 3:2

Кирило Байдала – Ніколас Антон Леклерк (Угорщина) 3:0

Матвій Лагодзинський – Джель Демай (Албанія) 3:0

Юліан Бойко – Ліам Пуллен (Англія) 0:3

Артем Суржиков – Матіас ван дер Меєрен (Бельгія) 3:1

Георгій Петрунько – Мігель Руіво (Португалія) 3:1

Антон Казаков – Амаан Ікбал (Шотландія) 3:2

Кирило Байдала – Блендіан Кьяжімі (Північна Македонія) 2:3

Матвій Лагодзинський – Михайло Райкович (Сербія) 3:0

esnooker.pl