Ніл Робертсон – переможець Tour Championship 2022!

Ніл Робертсон – переможець Tour Championship 2022!

Австралієць Ніл Робертсон став переможцем рейтингового турніру Тур Чемпіоншип за участю кращих восьми гравців цього сезону. В фіналі Робертсон обіграв Джона Хіггінса 10:9, здійснивши камбек з рахунку 4:9.

Сам матч проходив за неймовірним сценарієм. Перші три фрейми бере Джон, наступні три – Ніл, потім п’ять підряд знову Хіггінс, роблячи рахунок 8:3. 12-й фрейм за австралійцем, проте наступний Джон бере чудовим брейком 84, і рахунок стає 9:4 – шотландець за крок до перемоги.

І ось тут Робертсон вмикнувся на повну, взявши шість фреймів підряд, і в підсумку пермігши 10:9.

На рахунку обох снукеристів по три сенчурі-брейки, і це свідчить про чудово форму цих гравців перед Чемпіонатом світу.

Ніл Робертсон:

“Я завжди вірю, що можу зробити камбек з будь-якої позиції. Моя гра зараз дозволяє мені зловити момент і робити переможні серії в декількох фреймах.

Джон диктував положення куль у грі. У мене не було надто багато відповідей на це. Коли він зробив рахунок 9-4, то був у найкращії формі. Грати проти нього було неймовірним досвідом. Коли не робиш занадто багато помилок, то легше повернутися в гру.

У певні моменти йому дійсно не щастило, але це те саме те, що дає можливість повернутися в гру. Я дуже переживаю за нього. Він така фантастична людина і чудовий гравець. І як завжди, він використає це для своєї мотивації на Чемпіонаті світу.

По відчуттях я наче провів цього тижня три фінали проти блискучих гравців. Сподіваюся, це підтримає мене в гарній формі. Тепер я можу дозволити собі кілька вихідних днів, розслабитися і відпочити. А потім я повернуся до підготовки до Чемпіонату світу.”

Джон Хіггінс:

“Треба віддати належне Нілу, він зробив камбек та поставив мене під неймовірний тиск. Я просто не витримав цього в кінці. Він грав дивовижні кулі, щоб зробити цей камбек.”