Хіггінс у півфіналі, Робертсон/Аллен на черзі

Хіггінс у півфіналі, Робертсон/Аллен на черзі

Тур Чемпіоншип стартував…

Дивовижний матч провели Чжао Сіньтун та Джон Хіггінс. Досить рівний початок з обопільними помилками та шансами в підсумку приввів до рахунку 5:3 на користь китайця після першої сесії, в якій Чжао відмітився двома сенчурі-брейками.

Здавалося, ніби, все йде до того, що Сіньтун в другій сесії має додати і дотиснути досвідченого шотландця. Власне, приблизно за таким сценарієм і спочатку розвивались події ввечері.

Незважаючи на те, що Джон взяв один фрейм на старті другої сесії, далі Чжао, виконавши брейки 128 і 71 очко, вирвався впевенено вперед – 8:4. До перемоги залишалось два кроки.

Але починаючи з 13-го фрейму у грі пройшов перелом: п’ять фреймів поспіль бере Хіггінс, і вже він попереду 9:8. Чжао Сіньтун зумів перевести матч до вирішального фрейму, який він все ж таки програв після досить довгою і впертої позиційної боротьби.

Отож, Джон Хіггінс – перший півфіналіст Тур Чемпіоншип 2022, суперником якого стане переможець пари Джадд Трамп/Лука Бресель.

Сьогодні в Лландідно відбудеться другий чвертьфінал, де Ніл Робертсон зустрінеться з Марком Алленом. Очікується дуже конкурентний матч за участю гравців, що обоє перебувають у хорошій формі.

В особистих зустрічах Робертсон трохи попереду 15-12. Останній поєдинок між Нілом та Марком відбувся у 2020 році, це був фінал престижного запрошувального турніру Чемпіон Чемпіонів, і тоді Аллен переміг Робертсона 10:6.