Ігор Фігейредо – переможець Чемпіонату світу зі снукеру 2024 серед ветеранів

Ігор Фігейредо переміг Кена Дохерті з рахунком 5-2 і вперше виграв Чемпіонат світу зі снукеру серед ветеранів.

Ця перемога знаменує собою найбільший успіх в кар’єрі 46-річного гравця, оскільки він стає першим гравцем з-за меж Європи, який підняв престижний трофей серед ветеранів. Окрім цього Ігор забезпечив собі призовий чек на суму £20,000, приз за найвищий брейк в розмірі £2,000 і участь в турнірі Чемпіон Чемпіонів.

Кен Дохерті продовжує чекати свого щасливого моменту, адже титул чемпіона світу серед ветеранів продовжує вислизати з його рук.

Ігор Фігейредо кваліфікувався на турнір як Панамериканський чемпіон серед ветеранів. На шляху до перемоги він програв лише чотири фрейми, перемігши чемпіонку світу серед жінок Тессу Девідсон, діючого переможця Джиммі Вайта, Тоні Драго в півфіналі, а потім і чемпіона світу 1997 серед профі Кена Дохерті в фінальному матчі.

  • Ігор Фігейредо 3-1 Тесса Девідсон
  • Ігор Фігейредо 3-0 Джиммі Вайт
  • Ігор Фігейредо 4-1 Тоні Драго
  • Ігор Фігейредо 5-2 Кен Дохерті

Кен Дохерті продемонстрував сміливість та рішучість і вийшов в фінал, здолавши на своєму шляху Тайсона Крініса, Дечавата Пумджаена, а потім здобув перемогу над Баррі Пінчесом з рахунком 4-1 в півфіналі.

  • Кен Дохерті 3-1 Тайсон Крініс
  • Кен Дохерті 3-2 Дечават Пумджаен
  • Кен Дохерті 4-1 Баррі Пінчес

Фінальний матч розпочався з сенчурі-брейку 100 очок від Кена Дохерті (0-1). Бразилець у відповідь створив брейки 72 і 93 очки і в середині сесії вигравав з рахунком 3-1.

В п’ятому фреймі міг статись потенційний переломний момент, коли Фігейредо зачищав стіл, але не забив зелену кулю, і дав для Дохерті, здавалося б, прекрасну можливість зменшити відставання. Однак Кен не зміг скористатись цим, оскільки він теж не забив зелену кулю. Таким чином Ігор впритул наблизився до перемоги в матчі (4-1).

Дохерті зробив два брейки 50+ в шостому фреймі і рахунок став 4-2, але було занадто пізно. Ігор зробив брейк 88 очок в наступному фреймі, який став переможним в цьому матчі.

Ігор Фігейредо:

“У мене немає слів в цей момент, – я все ще сплю або мрію!

Я вважаю, що грав дуже добре. Я дуже щасливий, що це сподобалося вболівальникам, і вболівальникам у Бразилії також. За мною стоїть багато людей, які мене підтримують, – велика вам подяка.

Я виступав дуже впевнено, але водночас і хвилювався, тому що це був дуже важливий момент не лише для мене та моєї історії, а й для Америки. Це дуже важливо для нинішніх гравців і для майбутнього покоління.”