Марк Аллен – переможець Players Championship 2024!

Марк Аллен витримав непросту битву з китайцем Чжаном Аньда та переміг з рахунком 10-8, завоювавши свій третій титул в сезоні.

Завдяки цій перемозі Аллен здобув свій 11-й рейтинговий титул в кар’єрі.

Минулого року Марк став гравцем сезону. І хоча цього року старт сезону був повільним для Аллена, – він знову підтвердив свій статус елітного гравця та серійного переможця. Наприкінці минулого року Аллен виграв Чемпіон Чемпіонів та Shoot Out.

Головний приз в розмірі £125 000 означає, що Аллен піднімається з 12-ї позиції в річному рейтингу на 4-ту та братиме участь в турнірі Tour Championship.

На другу сесію гравці вийшли з рахунком 4-4 після гострої боротьби в перших восьми фреймах.

Цього вечора Аллен виграв стартовий фрейм (5-4) та вперше вийшов вперед. Чжан виграв два наступні фрейми та перехопив лідерство (5-6). Незважаючи на це, Аллен зібрався, виграв 12-й фрейм та зрівняв рахунок (6-6).

Чжан мав першу можливість на перемогу в 13-му фреймі. Він зупинився, коли брейк був 30 очок, а Аллен відповів брейком 64 очки та взяв фрейм (7-6).

Обидва гравці помилялись на останній рожевій кулі в драматичному 14-му фреймі, але помилка Чжана залишила Аллену шанс забити останні кулі і Марк отримав перевагу в рахунку 8-6.

Наступні два фрейми гравці розділили між собою і Марк впритул наблизився до перемоги (9-7).

Брейк 50 очок допоміг Чжану продовжити боротьбу в матчі і виграти фрейм (9-8). Але Аллен контролював гру в 18-му фреймі і в підсумку здобув перемогу в матчі, який сумарно тривав 7 годин і 17 хвилин.

Марк Аллен:

“Це те, як я завжди хотів грати. Я не хотів вигравати один турнір раз на два-три сезони. Я вніс деякі зміни, і вони мені допомогли. Я завжди хотів бути постійним переможцем.

Я не зовсім впевнений, як мені вдалося перемогти цього тижня. Я дуже добре зіграв проти Вільямса, але далі стало гірше. Мені пощастило, що Чжан грав не так добре, як він міг, але я сиджу тут з трофеєм, і це все, що має значення.

Протягом матчу він кілька разів помилявся і виглядав трохи втомленим. Це зрозуміло. Минулого вечора у нього був пізній фініш в матчі проти Марка Селбі. Гра з Селбі забирає у вас все!

Зважаючи на те, як Чжан грає зараз, він буде виступати ще довго. Він – небезпечний суперник.

Попереду великі шість-сім тижнів. Якщо я зможу знайти трохи більше комфорту в своїй техніці, то зможу бути небезпечним на цих кількох останніх турнірах. Всі знають, що я можу виграти, не граючи добре. Було б непогано знайти якусь форму.”