Марк Аллен – переможець Shoot Out 2023!

Марк Аллен в фіналі турніру переміг Цао Юйпена з рахунком 65-4 і завоював 10-й ретийнговий титул в своїй кар’єрі.

Аллен став першим гравцем з топ-16, який виграв турнір Shoot Out.

Аллен по кількості рейтингових перемог зрівнявся з Джиммі Вайтом і став 12-м гравцем в історії снукеру, який виграв 10 і більше турнірів.

Гра Марка, відомого своєю здатністю зберігати спокій під тиском і швидко бачити удари, добре підходить для цього формату, коли всі матчі тривають максимум десять хвилин. В 2013 році він посів друге місце після Мартіна Гулда на Shoot Out, а тепер може додати цей титул до списку своїх перемог. Цього року Марк Аллен був гравцем з найвищим рейтингом на турнірі.

Щоб виграти цей турнір, завжди потрібно трохи вдачі, і Аллен мав її під час матчу проти Олівера Лайнса, який був лише за дві кулі від перемоги, але на міліметри помилився в останні секунди, що коштувало йому матчу. Аллен переміг Си Цзяху в чвертьфіналі, а в півфіналі переміг Стівена Холлворта, який втратив шанс стати першим аматором, який дійшов до рейтингового фіналу.

Аллен мав перший шанс в фіналі та забив 16 очок, перш ніж помилився на складній червоній кулі у верхній кут. Цао Юйпен заробив 4 очки, а потім не зміг забити довгу синю кулю, і це виявилося його єдиною реальною можливістю. Аллен зробив чудовий довгий удар по червоній кулі, потім додав 15 очок і поставив непростий снукер. З цього моменту Аллен зміг зберегти свою перевагу до кінця фрейму.

Марк Аллен:

“Сьогодні був божевільний вечір, остання сесія така хаотична. Не дивлячись на це, відчуваєш, що можеш гарно ввійти в гру, коли все відбувається швидко. Кожен раз, коли я приїзжаю на турнір, я хочу його виграти.

Я добре знав про свою позицію в однорічному рейтингу на початку цього тижня, я стежив за цим, тому я радий, що місце на World Crang Prix тепер забезпечено.

Сьогодні вболівальники були дуже гарні, і це нагадало мені час, коли ми вперше грали на цьому турнірі в Блекпулі — на мій погляд, це було найкраще місце для Shoot Out. Мені крикнули кілька слів з трибун, і це було дуже весело, я був морально готовий до того, що вони будуть кричати. Було приємно побачити турнір в його найкращому вигляді.”

Цао Юйпен не здобув свого першого рейтингового титулу цього разу і наразі програв вже три фінали, але залишився в захваті від свого результату та призу в розмірі 20 000 фунтів стерлінгів.

Цао Юйпен:

“Я почуваю себе ідеально, хоча і програв фінал. Я не найшвидший гравець, але я дуже добре виступив цього тижня. Мені подобається Shoot Out, і ця арена – чудова. Я мав один хороший шанс в фіналі, але не отримав гарної позиції на синій кулі.”