International Championship 2023. День 4, 1/8 фіналу

На турнірі International Championship 2023 залишилось лише 16 претендентів на головний трофей, з них – 4 представники Китаю, які зійдуться сьогодні між собою в двох матчах.

Ронні О’Салліван убезпечив свою першість в світовому рейтингу, адже інші претенденти на перше місце отримали поразки в своїх матчах.

Матчі 1/8 фіналу пройдуть в форматі до 6 перемог, а учасники отримають горошовий приз в розмірі £14 000.

8 листопада1/8 фіналу
08:30Джон Хіггінс3-6Джордан Браун
08:30Марк Селбі3-6Том Форд
08:30Лю Хаотянь3-6Чжан Аньда
08:30Алі Картер6-1Деніел Веллс
13:30Стівен Магвайр6-4Раян Дей
13:30Баррі Хокінс6-5Тепчайя Ун-Ну
13:30Ронні О’Салліван6-2Ентоні Макгілл
13:30Дін Цзюньху6-2Пан Цзюньсюй

Джордан Браун здобув чудову перемогу з рахунком 6-3 над Джоном Хіггінсом і вийшов до чвертьфіналу турніру.

Останній раз Браун і Хіггінс зустрічалися на Players Championship 2021. Хіггінс блискавично здобув перемогу з рахунком 6-0 з трьома сенчурі. Браун запевнив, що сьогодні вже не буде повторення.

Джордан задав тон гри з самого початку, зробивши чудовий брейк 87 очок. Хіггінс відповівбрейком 64 очки і виграв наступний фрейм. Далі Браун виграв два фрейми поспіль (3-1).

Перерва не вплинула на атмосферу гри, і невдовзі після серії 94 очки рахунок став 4-1. Хіггінс не зник з гри і виграв два фрейми поспіль та повернувся в боротьбу з рахунком 4-3. Браун виграв 48-хвилинний восьмий фрейм, а потім стильно завершив матч, зробивши брейк 116 очок.

Суперником Брауна в чвертьфіналі буде Стівен Магвайр, який позбавив Раяна Дея шансів потрапити на Чемпіонат Великої Британії, перемігши з рахунком 6-4.

Джордан Браун:

“Я дуже пишаюся своїм виступом. Грати проти такого видатного гравця, як Джон, ніколи не буде легко, але я думаю, що я справлявся з усім досить добре. Я забивав дуже багато і скористався своїми шансами, коли вони з’явилися.

З тих пір, як я виграв на Welsh, минуло кілька важких років. Я завжди наполегливо працюю і намагаюся шукати ту невеличку перевагу. За останні пару місяців я виграв кілька матчів, які додали мені впевненості. І тепер нарешті все стає на свої місця.

Мені було важко, але я дійсно намагаюся відновити свою форму, і я відчуваю, що граю краще, ніж будь-коли. Я відчуваю, що моя гра достатньо гарна, щоб виграти будь-який турнір, і я точно нікого не боюся, тому що я просто зосереджуюсь на собі. Сподіваюся, що цього достатньо.”

Ронні О’Салліван переміг Ентоні Макгілла з рахунком 6-2 і виборов собі місце в чвертьфіналі, де він зустрінеться з Алі Картером, який переміг Деніела Веллса з рахунком 6-1.

В цьому матчі О’Салліван зробив брейк 133 очки, і цього тижня був у блискучій формі, маючи вже шість сенчурі на турнірі.

Баррі Хокінс зробив чудовий камбек з рахунку 1-5 до 6-5 в матчі проти Тепчаї Ун-Ну. Наступним для Хокінса є чвертьфінальний матч з Томом Фордом, який здобув перемогу над Марком Селбі з рахунком 6-3.

Дін Цзюньху підвищив свої шанси залишитися в топ-16 напередодні Чемпіонату Великої Британії, перемігши Пан Цзюньсюя з рахунком 6-2. Тепер він зутрінеться з іншим китайським снукеристом Чжаном Аньда, який здобув перемогу над Лю Хаотянєм з рахунком 6-3.