International Championship 2023. День 3, 1/16 фіналу

Сьогодні в Тяньцзінє на International Championship 2023 відбудуться всі матчі 1/16 фіналу. Матчі розподілені на дві сесії та пройдуть в форматі до 6 перемог. Учасники цього раунду отримають грошовий приз в розмірі £9 000.

Вчора з боротьби за перше місце світового рейтингу вибув Лука Бресель, якому для досягнення цієї вершини необхідно було потрапити щонайменш до 1/8 фіналу.

Марк Аллен та Джадд Трамп продовжують свій виступ на турнірі і сьогодні зіграють матчі проти Тепчайї Ун-Ну та Стівена Магвайра відповідно. Для досягнення світової першості в рейтингу Аллену потрібно виграти цей турнір, а Трампу – потрапити принаймні до 1/4 фіналу.

Лідер світового рейтингу Ронні О’Салліван вчора виграв свій поєдинок з Марком Джойсом і сьогоднів гратиме з Джеком Джонсом.

7 листопада1/16 фіналу
08:30Раян Дей6-1Росс М’юр
08:30Джордан Браун6-4Кайрен Вілсон
08:30Марко Фу3-6Том Форд
08:30Ріккі Волден4-6Баррі Хокінс
08:30Тепчайя Ун-Ну6-3Марк Аллен
08:30Джек Лісовскі2-6Ентоні Макгілл
08:30Стюарт Бінгем4-6Алі Картер
08:30Чжан Аньда6-3Ліам Пуллен
13:30Джадд Трамп3-6Стівен Магвайр
13:30Ділан Емері1-6Джон Хіггінс
13:30Марк Селбі6-2Сяо Годун
13:30Ронні О’Салліван6-4Джек Джонс
13:30Чжоу Юелун1-6Деніел Веллс
13:30Домінік Дейл3-6Лю Хаотянь
13:30Гері Вілсон5-6Дін Цзюньху
13:30Пан Цзюньсюй6-3Марк Девіс

Стівен Магвайр перервав серію з 22 перемог Джадда Трампа, здобувши перемогу з рахунком 6-3.

Трамп був у блискучій формі цього сезону, ставши четвертим гравцем, який виграв три рейтингові турніри поспіль. Оскільки його переможна серія добігла кінця цього вечора, його амбіції стати першим в світовому рейтингу також наразі закінчилися.

Результат цього вечора є вагомим Магвайра, якому минулого сезону не вдалося дійти до жодного чвертьфіналу. Але він досяг 1/4 фіналу на Northern Ireland Open, де його переміг Трамп. Сьогодні Магвайр помстився йому.

Брейки 56 і 69 очок допомогли Магвайру вийти вперед з рахунком 2-0. Наступний фрейм взяв Трамп з брейком 88 очок (2-1). Однак саме Магвайр виграв четвертий фрейм, та збільшив свою перевагу до 3-1. Після перерви гравці обмінялися фреймами, а потім Магвайр зробив брейк 88 очок, та максимально наблизився до перемоги (5-2). Трамп відіграв один фрейм, але все було марно, оскільки Стівен в підсумку здобув перемогу в матчі з рахунком 6-3.

Далі Магвайра чекає матч з Раяном Деєм.

Стівен Магвайр:

“Я дуже пишаюся тим, що переміг Джадда. Серія, яку він досягнув, вигравши три турніри один за одним, неймовірна. Особливо враховуючи всіх сильних гравців, які зараз є в турі. Для мене це гарний результат — виграти матч, а також перемогти Джадда, тому що він переміг мене минулого тижня.

Він хотів би продовжити свою переможну серію. Як тільки починаєш вигравати матчі, то звикаєш до цього. В глибині свідомості Джадд знає, що в якийсь момент це закінчиться, чи це буде цей матч, чи наступний. Якщо хтось сьогодні відчував тиск, я б припустив, що це був Джадд. Бо для мене це був просто черговий матч.”

Ронні О’Салліван тепер точно залишиться на вершині світового рейтингу цього тижня, оскільки він здобув непросту перемогу над Джеком Джонсом з рахунком 6-4.

Ронні розпочав турнір із трьома гравцями, які претендували на його місце в рейтингу. Однак тепер він у безпеці після того, як Лука Бресель програв Марку Девісу, Марк Аллен програв Тепчаї Ун-Ну з рахунком 6-4, а Трамп вибув після програшу Магвайру.

Джонс дав сильний спротив О’Саллівану, але врешті-решт Ронні виграв матч з приголомшливим брейком 130 очок в 10-му фреймі. Тепер він гратиме з Ентоні Макгіллом в чвертьфіналі.

Ентоні Макгілл пройшов в наступний раунд завдяки вражаючій перемозі з рахунком 6-2 над Джеком Лісовскі. Ентоні на шляху до перемоги показав майстер-клас зі створення брейків (129, 58, 63, 74, 73 і 54 очок). Макгілл зараз експериментує зі своєю грою, використовуючи пулівський кий з вуглецевого волокна, а також одягає рукавичку на руку. Він вважає, що гравцям потрібно бути відкритими до інновацій.

Ентоні Макгілл:

“Я думаю, завжди треба бути відкритим. Якщо маєш закритий розум щодо чогось, – це не може бути добре. Я вважаю, що гравці в снукер часом дуже налаштовані на свій шлях і стійкі до змін, особливо якщо ці зміни походять з інших видів більярду. В нас є такий снобізм і ми вважаємо себе найкращими. Я впевнений, що ми можемо багато чому навчитися в інших видах більярду.

Я дивився гру Ронні проти Кена Дохерті в першому раунді. Він грав просто шикарно. Це було феноменально. Я лежав у своєму ліжку, спостерігав за цим і думав, як його взагалі перемагають, і як я переміг його в Крусібле? Буде неймовірна атмосфера. Того вечора, коли я грав, я чув вболівальників під час його матчу з Марком Джойсом. Буде добре стати частиною такої атмосфери.”

Attachment