English Open 2023. Чвертьфінали

English Open 2023 наближається до свого завершення. Сьогодні – день чвертьфіналів. Матчі пройдуть вже в форматі до 5 перемог, а учасники 1/4 фіналу отримають приз в розмірі £11 000.

Джадд Трамп – Меттью Селт

В особистих зустрічах між цими гравцями перевага на боці Джадда Трампа 9:7.

Мартін О’Доннелл – Джон Хіггінс

Ці гравці зустрічались за столом всього два рази і в обох матчах переміг Джон Хіггінс.

Чжан Аньда – Чжоу Юелун

Ці снукеристи мають в історії чотири спільні зустрічі і перемоги розподілились порівну 2:2, причому останні два матчі виграв Чжоу Юелун.

Лю Хун’юй – Дін Цзюньху

Лю Хун’юй є новачком туру. Він вже грав в матчі проти Діна Цзюньху на British Open 2023 та програв з рахунком 3-4.

6 жовтня1/4 фіналу
14:00Джадд Трамп5-1Меттью Селт (ТБ)
16:00Мартін О’Доннелл 1-5Джон Хіггінс(ТБ)
21:00Чжан Аньда 5-4Чжоу Юелун(ТБ)
21:00Лю Хун’юй5-2Дін Цзюньху

Джон Хіггінс та Джадд Трамп, які зустрічалися в двох фіналах Крусібла, зіграють один з одним у півфіналі English Open після того, як обидва здобули впевнену перемогу з рахунками 5-1 в своїх чвертьфінальних матчах.

Востаннє ці гравці зустрічалася в півфіналі European Masters в серпні. Тоді Трамп переміг із рахунком 6-5, і він сподіватиметься на повторення результату проти легендарного Джона Хіггінса.

48-річний Джон Хіггінс візьме участь у своєму 82-му рейтинговому півфіналі, і йому залишилося дві перемоги до 32-го рейтингового титулу. Остання рейтингова перемога Джона була на Players Championship 2021.

Хіггінс гарно розпочав матч з брейків 67 і 59 очок та взяв початковий фрейм. О’Доннелл зрівняв рахунок, але Джон зробив брейки 82 і 77 очок, та вийшов вперед (3-1). П’ятий фрейм був рівним, доки Хіггінс, який вів з рахунком 49-27, не забив складну червону кулю у центральну лузу та додав очки, що були необхідні для перемоги. А далі Джон зафіксував остаточний переможний результат, вигравши шостий фрейм з брейком 70 очок.

Джон Хіггінс:

“В моїх останніх двох матчах я справді добре забивав кулі. Мартін буде розчарований, тому що це був великий матч для нього, і він зробив кілька помилок, яких цього тижня не припускався. Мені потрібно буде використовувати всі свої шанси завтра проти Джадда. Мені подобається грати з ним, я витягнув з нього найкраще в деяких наших матчах, і він робив те саме зі мною. Я люблю змагатися з ним, тому що він був ковтком свіжого повітря для нашої гри протягом багатьох років.

Наприкінці минулого сезону я зробив деякі зміни в грі, і почав грати на кращому рівні, я став більш впевненим. Я хочу спробувати виграти великий турнір. Було б чудово приєднатися до двох великих гравців – Марка та Ронні, але попереду ще довгий шлях.”

Джадд Трамп прагне виграти свій перший рейтинговий титул після Turkish Masters в березні 2022 року.

Джадд отримав ще одну перемогу над тим же гравцем, якого він переміг тоді в фіналі Turkish Masters. Трамп обмінявся першими двома фреймами з Селтом, але потім виграв чотири фрейми поспіль із брейками 137 і 103.

Трамп переміг Хіггінса в фіналі в Крусіблі в 2019 році, взявши реванш за поразку 2011 року.

Тепер Джадд пройшов до півфіналу свого 55-го рейтингового турніру і залишається на шляху до 24-го рейтингового титулу в кар’єрі.

Джадд Трамп:

“Це був непростий початок гри. Метт помилився, коли рахунок був 1-1, і після цього все змінилося, я покарав його. Я значно підняв рівень своєї гри в другій половині матчу.

Я відчуваю, що я дуже близько до справжнього задоволення від свого снукеру. Я добре почав цей сезон, і було б непогано перетворити це все на перемогу в турнірі. Коли програєш, то люди думають, що ти граєш погано. Але насправді вони не дивляться на те, як ти граєш. Я ще не грав свою найкращу гру. Сподіваюся, я збережу це для півфіналу та фіналу.”

Лише через три місяці після старту своєї професійної кар’єри багатообіцяючий новачок Лю Хун’юй дійшов до свого першого півфіналу рейтингового турніру, перемігши з рахунком 5-2 Дін Цзюньху.

19-річний Лю став лише п’ятим новачком починаючи з 2011 року, який дійшов до півфіналу рейтингового турніру. Окрім цього йому залишилося лише дві перемоги, щоб стати першим гравцем, який виграв рейтинговий титул в своєму дебютному сезоні після Террі Гріффітса на Чемпіонаті світу 1979 року.

Вже цього тижня Лю нокаутував Шона Мерфі, Джо О’Коннора, Кріса Вейкеліна та Марка Вільямса, перш ніж обіграв Діна. Його наступним матчем буде ще одне китайське дербі проти Чжана Аньда, який переміг Чжоу Юелуна з рахунком 5-4.

У невдалому старті сьогоднішнього матчу Лю виграв перші три фрейми з топ-брейком 52 очки. Лю мав шанс вийти вперед з рахунком 4-0, але помилився на останній червоній кулі в центральну лузу, коли відставав з рахунком 33-61. Дін скористався цим і виграв фрейм.

Після перерви Лю збільшив свою перевагу в рахунку до 4-1, але потім Дін відіграв один фрейм. У сьомому фреймі Дін вів з рахунком 57-1, але двічі помилився на фреймболі. Друга помилка виявилася надто дорогою, оскільки Лю зробив чудовий клінс 57 очок та переміг в матчі.

Лю Хун’юй:

“Я дуже схвильований і дуже радий, що зміг перемогти Діна. Я не очікував, що зайду так далеко. Завтра я зроблю все можливе, щоб звикнути до арени і грати в свою гру. Я хвилювався, коли виходив на арену, адже я вперше граю перед такою кількістю глядачів. Коли я взяв ці емоції під контроль, я почувався добре. Після перших трьох фреймів я почувався менш знервованим. В останньому фреймі я відчував впевненість в своїх силах адже завершив матч за один візит.

Я думав, що у мене є шанси добре виступити в цьому сезоні, але ніколи не думав, що це станеться так швидко.”

Змагання Чжана та Чжоу були вищої якості, оскільки включали два сенчурі та ще шість брейків понад 50 очок.

Чжан Аньда мав перевагу в рахунку 3-0, зробивши серії 73 та 90 очок. Чжоу зробив камбек і зрівняв до 3-3 (брейки 61 та 102 очки).

В підсумку гра дійшла до вирішального фрейму, де Чжан на початку забив довгу червону кулю, а потім поставив своєму опоненту жорсткий снукер. Таким чином він отримав свій шанс, який використав аби зробити брейк 80 очок і перемогти в матчі.

Чжан Аньда:

“Я використав усі свої моральні сили, щоб втриматися в матчі, тому що Чжоу сьогодні грав чудово. Він був більш ніж здатний вигравати фрейми за один візит. Я не знаю, як я пройшов через вирішальний фрейм, але я радів своєму шансу завершити матч.

Це буде мій перший півфінал в кар’єрі, тому я не знаю, що буде завтра. Лю з тієї ж провінції, що і я, тому ми зустрічалися на регіональних турнірах вдома. Він перемагав мене раніше, тому я знаю, наскільки він гарний гравець.”