Ронні О’Салліван – переможець Шанхай Мастерс 2023!

Ронні “Ракета” О’Салліван п’ятий раз став переможцем Шанхай Мастерс!

Ронні в фіналі переміг Луку Бреселя з рахунком 11-9.

О’Салліван не має поразок на цьому турнірі вже протягом семи років, причому його остання поразка була від Майкла Холта ще в 2016 році. Переможна серія Ронні в Шанхаї становить 19 матчів.

О’Салліван вигравав цей титул кілька років поспіль, перемігши Джадда Трампа, Баррі Хокінса та Шона Мерфі у відповідних фіналах.

Перемога дала О’Саллівану головний приз у розмірі 210 000 фунтів стерлінгів, а Бресель отримав 105 000 фунтів стерлінгів за друге місце. Однак, оскільки оскільки турнір є запрошувальним, то призові не зараховуються до світового рейтингу, а перевага О’Саллівана над Бреселем в рейтингу наразі залишається невеликою — 5000 фунтів стерлінгів.

Цього тижня О’Саллівану довелося продемонструвати свої бойові якості, особливо щоб здобути перемогу над Джоном Хіггінсом з відставання 2-5 до рахунку 6-5 у чвертьфіналі. І в фінальному матчі йому необхідно було додати зусиль, щоб отримати перевагу в рахунку 6-4 після відставання 3-4.

В першому фреймі вечірньої сесії Бресель поставив Ронні під тиск, зробивши брейк 65 очок, і скоротив відставання до 6-5. О’Салліван негайно відіграв фрейм, але Бресель з брейками 55 і 56 очок зрівняв рахунок (7-7).

Після перерви О’Салліван, не залишаючи жодного шансу для Луки, виграв три фрейми поспіль з сенчурі-брейками 143 (є найвищим брейком турніру) та 120 очок (10-7).

Ронні мав шанс завершити матч перемогою вже в 18-му фреймі, але Бресель забивши довгу фінальну чорну кулю, зробив рахунок 10-8.

Далі Лука, завдяки брейку 83 очки виграв і 19-й фрейм (10-9). Але наступний фрейм став останнім в цьому матчі і Ронні виграє з рахунком 11-9.

Ронні О’Салліван:

“Я доклав багато зусиль. Я подумки вважав, що план “А” полягає в тому, щоб вийти, домінувати в грі та робити брейки. План “Б” полягав у тому, щоб контролювати свою увагу та емоції. Я намагався не втратити все через розчарування. Це був один із тих турнірів, де я грав набагато нижче своєї норми, але в певні моменти я грав добре, коли це потрібно було. Все було трохи складно від початку до кінця.

Коли ти в найкращій формі і гарно б’єш по кулях, то це здається легкою грою. Таке відчуття, що на столі можна робити те, що захочеш. Коли це не так, – ти боїшся навіть підійти до столу. Це лякає. Ця гра може бути важкою в деякі дні, а в інші вона може бути дуже легкою. Два чи три роки я не мав цього відчуття, що можу помилитися чи промазати. Я літав.

Я не здивований, що Лука досяг так багато. Його перемога на Чемпіонаті світу не є несподіванкою. Він має дивовижний дар грати в цю гру. Виступ, який він продемонстрував у Шеффілді, був неймовірним. Він дуже покращився як гравець, і йому подобається снукер. Тут із ним його дівчина, і вони, здається, чудово проводять час. Я б хотів бути на його етапі кар’єри. Він молодий чоловік, у якого попереду багато років. Снукер у Китаї стає все більшим, тож зараз гарний час, щоб стати професійним гравцем у снукер.”