European Masters 2023. День 4, чвертьфінали

На European Masters 2023 сьогодні час чвертьфіналів! В першій сесії будуть зіграні чотири матчі 1/8 фіналу, а в денній та вечірній сесіях відбудуться всі матчі 1/4 фіналу.

Кайрен Вілсон продовжує захищати своє звання діючого переможця турніру, а Лука Бресель бореться за шанс очолити світовий рейтинг WST.

25 серпня1/8 фіналу
12:00Ноппон Сенкхам5-4Джиммі Робертсон
12:00Баррі Хоукінс5-4Лука Бресель
12:00Девід Гілберт1-5Лю Хаотянь
12:00Марк Селбі5-2Ешлі Х’югілл
1/4 фіналу
16:30Кайрен Вілсон3-5Джон Хіггінс(TV)
16:30Джадд Трамп5-1Ешлі Карті
21:00Лю Хаотянь2-5Марк Селбі
21:00Ноппон Сенкхам2-5Баррі Хоукінс

Джадд Трамп переміг Ешлі Карті з рахунком 5-1 і вийшов у півфінал European Masters.

І тепер завтра він зіткнеться з Джоном Хіггінсом.

Трамп прагне отримати перший рейтинговий титул за цей рік, бо його остання рейтингова перемога відбулася на Turkish Masters 2022.

Останнім часом Трамп має фантастичний успіх в матчах проти Хіггінса. Він виграв сім з останніх вісьми зустрічей, починаючи з перемоги у фіналі Чемпіонату світу 2019 року. Однак Хіггінс отримав свою останню перемогу на Гонконг Мастерс минулого сезону.

Поразка Ешлі Карті завершує найкращий тиждень у його кар’єрі. Минулого сезону він повернув собі професійний статус, вигравши Q Tour Playoffs. Його виступ тут, у Нюрнберзі, дозволив йому вперше в кар’єрі потрапити до чвертьфіналу професійного турніру.

Джадд Трамп:

“Це завжди є важливою подією – грати проти нього, і я завжди дорожу цією грою. Ми грали один з одним кілька тижнів тому в Китаї, і я хвилювався перед цією грою. Матчі завжди виходять досить близькими. Деякі з найкращих матчів, у яких я коли-небудь брав участь, були проти нього і, ймовірно є, одними з найкращих за всі часи. Я думаю, що він отримує задоволення від гри зі мною, а мені подобається грати з ним.”

Будучи професіоналом протягом такого тривалого часу, я навчився дечому: ти відчуваєш, що маєш багато часу і багато турнірів, але насправді це не так. Якщо ти програєш перші кільа матчів, то в дев’яти випадках з десяти це визначатиме весь твій сезон. Часто буває навпаки, і в тебе буде гарний сезон, якщо ти добре стартуєш. Дуже багато залежить від перших двох турнірів, щоб отримати необхідну впевненість на ранньому етапі. Приємно стартувати добре.”

Джон Хіггінс забезпечив собі вихід в півфінал завдяки перемозі над чинним чемпіоном Кайреном Вілсоном.

Джон виграв усі останні чотири матчі проти Кайрена.

Незважаючи на поразку в першому фреймі, Хіггінс зробив брейки 105, 74 і 52 очок, та виграв наступні три фрейми (3-1).

Далі Вілсон повернувся в боротьбу та відігрався до рахунку 4-3, але Хіггінс стильно завершив матч з брейком 118 очок.

Баррі Хоукінс завдав першої поразки Луці Бреселю як чемпіону світу, пройшовши через вирішальний фрейм і виграв з рахунком 5-4.

Поразка Бреселя поклала край його амбіціям вийти з цієї турніру лідером світового рейтингу. Лука мав пройти до півфіналу, аби обійти Ронні О’Саллівана, але в підсумку не подолав два матчі.

Хоукінс прагне отримати перший рейтинговий титул за шість років. Востаннє він вигравав World Grand Prix ще в 2017 році. Відтоді він побував у чотирьох фіналах, але не мав перемог, включно з минулим роком на European Masters, коли він програв Кайрену Вілсону.

Ведучи з рахунком 2-1, Хоeкінс зробив гарний брейк 70 очок, та отримав перевагу 3-1. Однак, коли гра відновилася, Бресель відповів перемогою в п’ятому та шостому фреймах, та зрівняв рахунок (3-3). На додачу Лука бере третій фрейм поспіль (4-3).

Хоукінс продемонстрував свій клас гри, зробивши приголомшливий брейк 133 очки, аби матч вийшов на вирішальний фрейм. Зрештою Баррі здобув перемогу з рахунком 5-4.

Бресель був розчарований своєю поразкою, бо втратив шанс на перше місце в світовому рейтингу. Однак цей удар був пом’якшений після того, як стало відомо, що кий, яким він виграв Чемпіонат світу, був знайдений.

Марк Селбі забронював собі місце в півфіналі, перемігши з рахунком 5-2 Лю Хаотяня.

Завдяки сьогоднішній перемозі він досяг 60-го рейтингового півфіналу в своїй кар’єрі.

Цього вечора саме Лю взяв важкий 30-хвилинний стартовий фрейм, перш ніж Селбі відповів сенчурі 106 очок (1-1). Після цього Марк виграв і наступні два фрейми (3-1).

Після перерви брейк 64 очки допоміг Лю відіграти один фрейм (3-2). В шостому фреймі виглядало, що Лю зробить нічию, коли він вів з рахунком 65-8. Але брейк 51 очко від Селбі призвів до того, що все звелось до гри на чорній кулі, де почалася битва відіграшів. Зрештою Селбі забив чорну в зелену лузу (4-2). І далі Марк з брейком 74 очко завершив переможно цей матч.

Марк Селбі:

“Баррі — один із моїх найкращих товаришів у турі, тому чудово, що він також у півфіналі. Позитив цього матчу – хтось із нас вийде у фінал. Ми обоє будемо намагатися перемогти і сподіваюся, що зможемо показати гарну гру.

Я завжди кажу, що вигравши один турнір в сезоні за таких стандартів як зараз, можна вже вважати сезон гарним. Якщо це вдасться на ранньому етапі, тоді це буде чудово, і можна трохи розслабитись надалі.”

Баррі Хоукінс заробив своє місце у півфіналі, вигравши з рахунком 5-2 у Ноппона Сенкхама. Баррі зробив брейки 89, 52, 70 і 70 очок, показавши вражаючу гру.