Сіріпапорн Нуантахамджан – нова чемпіонка світу зі снукеру серед жінок!

Байпат Сіріпапорн (Нуантахамджан) з Таїланду вперше виграла Чемпіонат світу серед жінок, обігравши у фіналі китаянку Бай Юлу з рахунком 6-3 і отримала місце в мейн-турі.

Раніше Байпат ніколи не доходила до півфіналу найбільшого турніру зі снукеру серед жінок, але цього разу вона отримала Трофей Менді Фішер. До цього призу додається карта в професійний тур на 2023/24 та 2024/25 сезони. 23-річна снукеристка стане однією з двох тайських жінок в турі наступного сезону разом із Мінк Нутчарут, яку вона перемогла в півфіналі.

19-річна китаянка Бай підкреслила свій талант під час свого дебюту на Чемпіонаті, зробивши брейк 127 очок в груповій стадії, який став найвищим брейком турніру. Фінал вона почала яскраво, взявши перші два фрейми. Вона вела з рахунком 3-2, але потім більш досвідчена Байпат взяла контроль над грою, вигравши наступні чотири фрейми, та в підсумку перемогла.

До цієї перемоги найкращий момент в кар’єрі Байпат був в 2019 році, коли вона виграла Кубок світу зі снукеру серед жінок разом із співвітчизницею Вараттанун Сукріттанес. До минулого року вона не стала постійною учасницею жіночого туру, і з тих пір піднялася на 11 місце в рейтингу.

Вона дійшла до фіналу нещодавнього Чемпіонату Азіатсько-Тихоокеанського регіону зі снукеру серед жінок, тому на цей турнір прибула впевненою у своїх силах. Змагаючись у своєму рідному місті Бангкок, вона фінішувала першою у своїй групі, а потім перемогла Джеймі Хантер, Баярсайхан Нарантуя та Нутчарут і дійшла до фіналу.

За матеріалами wst.tv