На Мальті стартував чемпіонат Європи серед молоді до 16 років

Три українських снукеристи вийшли в плей-оф чемпіонату Європи зі снукеру серед гравців до 16 років, який розпочався на Мальті.

В перший день юні снукеристи відіграли, вірніше, ще продовжують грати справжній «спринтерський марафон». За сім годин всі учасники провели по дві зустрічі до 2 перемог, а у багатьох попереду ще дві гри.
Чудово проявив себе Петро Сидоренко, який виграв дві важких зустрічі – у чемпіона Англії U-14, добре нам відомого молдаванина Владислава Грединаря та у латвійця Нікіти Базілевича. Обидві гри завершились з рахунком 2:1, а у представника Латвії, до того ж, Петро виграв в контрі на чорній кулі.

Впевнено відіграв обидві зустрічі Матвій Лагодзинський. Два рази по 2:0 з суперниками з Шотландії та Польщі. 68:25, 72:22, 73:1, 57:32 – суперники Матвія навіть близько не змогли підійти до нього в жодному з фреймів. Так само бездоганно відіграв і Артем Суржиков. Харків’янин «всуху» обіграв спочатку Джека Тейлора з Вельсу, а потім і фінна Патріка Лехтінена.

На жаль, на цьому гарні новини з групових турнірів закінчуються. Михайло Ларков, який був змушений грати києм Юліана Бойка, бо його власний десь загубився по дорозі, поступився в контрі на чорній кулі Геррі Віатту з Англії. Перемога над 8-річним мальтійцем Адамом Пейсом дала можливість Михайлу посісти лише друге місце. Але в плей-оф виходили тільки переможці груп.

Такий саме результат показав і Георгій Петрунько – поразка від поляка Міхала Шібарчика, перемога над бельгійцем Міло Мейресонном. Ну і, на жаль, Роман Блакита програв обидві зустрічі суперникам з Шотландії (Джек Борвік) та Німеччини (Леннарт Томей).

Більше всього гравців провели до плей-оф англійці – 4. Україна та Латвія – по 3, Угорщина, Вельс, Шотландія – по 2, Австрія, Швейцарія, Болгарія, Сербія – по 1.
І вже є сітка плей-оф.

Петро Сидоренко починає з першого кола і грає з англійцем Геррі Віаттом, який переміг в групі Ларкова. Лагодзинський та Суржиков вийшли одразу в 1/8 фіналу. Артем зіграє з валлійцем Шоном Стюартом, Матвій – з переможцем зустрічі між поляком Міхалом Шибарчиком та угорцем Ніколя Ле Клерком. Всі ці зустрічі відбудуться сьогоднішнім ввечері.

Сайт для відстежування подій на Мальті – http://esnooker.pl/