Мастерс 2023. День 2

Для Ронін О’Саллівана це вже 28-й Мастерс. Починаючи з 1994 року, Ронні пропустив лише Мастерс 2013. Найкраще досягнення Ронні – сім перемог в фіналах Мастерс (1995, 2005, 2007, 2009, 2014, 2016, 2017).

Лука Бресель виступить на своєму третьому Мастерсі (2018, 2019). Найкраще його досягнення – це прохід в чвертьфінал 2019 року.

Другий день на Мастерс потішить вболівальників новими потужними матчами.

Джон Хіггінс не пропускав жодного Мастерс, починаючи з 1995 року. Це буде його 29-й виступ на цьому турнірі. Найкраще досягнення Хіггінса – дві перемоги в фіналах 1999, 2006.

Для Джека Лісовскі цього разу буде четвертий виступ на Alexandra Palace (2019, 2020, 2022). Далі 1/8 фіналу, на жаль, Джек ще не проходив.

9 січня 20231/8 фіналу
15:00Ронні О’Салліван61Лука Бресель
21:00Джон Хіггінс36Джек Лісовскі

Ронні О’Салліван:

“Сьогодні я виклався на всі 100%, грав у свою гру і сподівався отримати результат. Ніколи немає гарантій, але сьогодні все пішло моїм шляхом. Мені доводиться керувати своїми емоціями та адреналіном, який проходить через моє тіло. Мені необхідно виходити на арену і робити свою справу, щоб не надто хвилюватися. Вболівальники приходять і платять гроші, та хочуть побачити гарний матч, тому я відчуваю відповідальність. Але я не можу грати з таким мисленням, я просто маю зробити все від мене залежне.

Це дивовижне відчуття, – коли 2000 людей очікують від тебе гарної гри. У моєму віці я просто намагаюся насолоджуватися кожною миттю, і я вважаю, що у мене дійсно вірний погляд на життя та гру. Я не хочу, щоб мене визначали тільки за моїм снукером. Та не хочу розчаровуватись, якщо у мене не виходить грати добре. Останні десять чи 12 років я насолоджувався снукером більше, ніж раніше.”

Лука Бресель:

“Я просто не грав добре. Мені сподобалося, виходити на арену, фанати були справді гарними, навіть якщо вони підтримували Ронні, і це – нормально! Мені сподобався цей досвід, хотілося б, щоб я грав трохи краще. Коли граєш з Ронні, то маєш бути в найкращій формі, щоб мати шанс виграти. Мені потрібно більше тренуватися і грати більш гостро на наступному турніру. У мене сьогодні були шанси, але я ними не скористався. Ронні не робив багато помилок – тому він і є найкращим гравцем всіх часів.”

Джек Лісовскі:

“Це просто чудово – виграти мій перший матч тут, це особливе відчуття. Перемогти когось такого, як Джон, — це мрія. Я зробив кілька пристойних брейків, коли це було дійсно важливо, і завадив йому набрати темп в грі. Брейк в останньому фреймі, – це було таке класне відчуття, і саме тому ми граємо в снукер.

Я дуже багато працював для цього турніру, і це відобразилося на грі та результатах. Тут – найкращі вболівальники в світі. У них стільки енергії, вони повні ентузіазму, і тому Мастерс – це ідеальне місце для гри. Я намагаюся давати вдобівальникам задоволення своєю грою. Це висока ціна, але коли все складається як треба, то це – чудово.

Хоссейн — чудовий хлопець і мій дуже гарний друг. Він – майбутній гравець топ-16, і він залишиться там на довгі роки. Він вірно грає. Але все вирішиться за столом, я спробую вивести його перемогти.”

Джон Хіггінс:

“За останні пару років я немало помилявся, що є неприпустимим. У сьомому фреймі я пригальмував на червоному в середню лузу, це було просто злочином. Нещодавно я спробував щось змінити зі своєю технікою гри і вийшло добре. Але цього разу я не міг зосередитися. За ці кілька провалів у концентрації Джек покарав мене. Я вважаю, що він дуже добре робить свої удари, і його стиль гри чудовий. Він трохи нагадує мені Майкла Сміта, гравця в дартс, він програвав у кількох фіналах, але коли його гра складається, тоді для нього немає меж.”