Гері Вілсон – переможець Scottish Open 2022

Гері Вілсон став переможцем шостого рейтингового турніру сезону – Scottish Open 2022. У своєму третьому фіналі в кар’єрі Вілсон переміг дебютанта головних зустрічей Джо О’Коннора9:2.

27-річному О’Коннору, який провів просто фантастичний тиждень, на фінал не вистачило сил. На початку гри Джо ще боровся, зробив брейк 99 очок у другому фреймі, 64 – у третьому (на цей брейк Вілсон відповів чудовим кліренсом 67, який ліг у фундамент майбутньої перемоги), але виграний п’ятий фрейм, після якого рахунок став 2:3, виявився останнім успіхом дебютанта.

Гері Вілсон виграв шість фреймів поспіль, зробив за зустріч два сенчурі, три півсотенних брейки, та заробив, окрім 80 000 фунтів/рейтингових очок, ще багато різних гараздів. Головне, звичайно, це те, що виграно перший рейтинговий титул. До того ж, Гері вже потрапив на турнір Champion of Champions, який відбудеться наступної осені.

Важливо, що Вілсон влетів на 15-у сходинку «рейтингу Крусіблу» та має чудові шанси потрапити на фінал Чемпіонату світу без відбору. Січневий World Grand Prix (32 кращих гравці сезону) та лютневий Players Championship (16 кращих) також не обійдуться без участі Гері Вілсона.

Гері Вілсон:

“Це має для мене колосальне значення. Багато разів протягом своєї кар’єри я думав, що ніколи не дійду до цього етапу. Дивишся, як люди це роблять по телевізору, і здається, що це все важче і важче.

Просто неймовірно розуміти, що після того як моя кар’єра йшла і вгору, і вниз, я нарешті виграв турнір. Я реалізував амбіції усього свого життя, які має ще з вісьми років. Я це зробив.

Я цілеспрямовано намагався не покладати на себе жодних очікувань. Я був у кількох фіналах і програвав в таких матчах, де я повинен був перемагати. Навіть за рахунку 8-2 все ще думаєш, що може трапитися найгірше, але концентруєшся і йдеш до фінішу. Це просто те, чого я навчився робити протягом багатьох років. Після стількох років поразок вчишся приймати все, що приходить.”

Джо О’Коннор:

“У мене був чудовий тиждень. Я переміг багатьох гравців з топ-16. На жаль, сьогодні я зіграв не найкраще. Вітаєю Гері, він був чудовим і цілком заслужив перемогу.

Я насолоджувався кожною хвилиною. Я хотів би сказати велике спасибі моїй родині та друзям, які прийшли подивитися. І звісно подяка вболівальникам, – ви були неймовірні.”