На Чемпіонаті Великої Британії завершується перший раунд

В черговий день чемпіонату Великої Британії в боротьбу вступив Ронні О’Салліван.

Головний фаворит світового снукеру продовжив переможну серію, розпочату на Champion of Champions. Легко швидко невимушено Ронні переграв Меттью Стівенса. 6:2 за дві години, брейки 107, 102, 94, 81, 73 – все так, як люблять мільйони прихильників семиразового чемпіона світу.

В паралельній зустрічі денної сесії в надцікавому китайському дербі зійшлись Янь Бінтао та Чжоу Юелун. Шляхи цих яскравих представників другої китайської хвилі вже давно йдуть поруч. В 2013 році Чжоу Юелун у віці 15 років став чемпіоном світу серед аматорів, наступного року цей турнір виграв 14-річний Янь Бінтао. Ну а в 2015 вони в парі стали переможцями командного Кубку світу. Потім молодший на два роки Янь вирвався вперед, переміг на рейтинговому турнірі, виграв Мастерс, зайшов в топ-16 світового рейтингу.

І на цьому чемпіонаті саме Янь був сіяним, а Чжоу проходив два кваліфікаційних кола. Але, є таке враження, що зараз саме Чжоу Юелун починає сходження якщо не на вершину, то десь поруч. Гра вийшла «вогонь». Чжоу розпочав з брейків 128 та 90 очок, але після восьми фреймів вже Янь, який зробив п’ять півсотенних брейків, був попереду – 5:3. А потім фінішний камбек від Чжоу Юелуна. Ще три виграних фрейми – і 6:5. Чжоу виходить до 1/8 фіналу, п’ята перемога «кваліфаїв» в першому колі.

І шоста не забарилась. Ввечері в черговому дербі, цього разу валлійському, Джеймі Кларк переміг з рахунком 6:3 Марка Вільямса. Свого часу Кларк був відомий тим, що ніяк не міг потрапити до мейн-туру, програвший п’ять вирішальних зустрічей поспіль. Але, коли все ж таки став «профі», то вчепився в свій шанс «зубами». В рейтингу Джеймі вже 43-й, і це тільки початок. Перемогу над Вільямсом Кларку забезпечили три фрейми (другий, четвертий та дев’ятий) виграні на чорній кулі. В партії, яка стала останньою, Вільямс зробив серію 57 очок, повів 57:8, але кліренс 64 очки у виконанні Джеймі Кларка розставив всі крапки над «i».

Ще в одній зустрічі Стюарт Бінгем впевнено переграв Ліама Хайфілда – 6:2.

У вівторок завершуються зустрічі 1/16 фіналу. Селбі грає з Вафеї, Трамп – з Сяо Годуном, Мерфі – з Гілбертом та Лісовські – з Сюй Си.

15 листопада 20221/16 фіналу
15:00Джек Лісовскі61Сюй Си
15:00Джадд Трамп65Сяо Годун
21:00Марк Селбі46Хоссейн Вафаї
21:00Шон Мерфі65Девід Гілберт