Юліан Бойко. За три кроки до повернення…

Юліан Бойко. За три кроки до повернення…

Юліан Бойко вийшов до чвертьфіналу чемпіонату Європи зі снукеру серед гравців до 21 року. Для того, щоб повернутися до мейн-туру, Юліану лишилось виграти три зустрічі.

Тішить, що Бойко по ходу турніру починає розігруватись. Вчора в 1/16-й Юліан з рахунком 4:2 обіграв валлійця Ліама Джеймса Дейвіса. Того самого, який тільки вчора став чемпіоном Європи U-18. Дейвіс зробив брейки 99, 70 та 50 очок. Здається, що лише набутий колосальний досвід дозволив Юліану виграти цю зустріч, та ще й з різницею в два фрейми.

А ось в грі проти Хаміма Хуссейна, який вже не перший рік котирується в якості претендента на вихід до мейн-туру, та все ніяк, – уникнути контри не вдалось. Але такі важкі перемоги повинні додати впевненості Юліану.

Наступний суперник Бойка – один з головних претендентів на підвищення в класі бельгієць Бен Мертенс. Висловлю припущення, що в фіналі будуть грати переможці цієї пари й зустрічі між вже діючим профі, співвітчизником Мертенса Жюльєном Леклером та австрійцем Флоріаном Нюссле. Дві інші пари, в яких англійцям Айдану Мерфі та Ліаму Пуллену будуть протистояти відповідно Кледіо Качі з Албанії та француз Ніколя Мортре, виглядають менш потужно.

В бліц-форматі за один день визначився чемпіон Європи серед гравців до 16 років. 16 гравців зіграли плей-оф. Всі зустрічі до 2-х перемог. Україну представляли Матвій Лагодзинський та Артем Суржиков. Матвій відразу програв Кледіо Качі – 0:2, Артем виграв 2:1 у Амаана Ікбала з Шотландії, а вже в чвертьфіналі поступився 0:2 майбутньому чемпіону Артемійсу Жіжінсу з Латвії.

Цікаво, що фіналісти U-18 Ліам Дейвіс та Леон Кроулі вийшли і у «молодший» півфінал, але синхронно програли. Дейвіс – Жіжінсу, Кроулі – Владиславу Градинарю з Молдови.

Латвійсько-молдовського фіналу чемпіонати Європи ще не бачили. Владислав почав з брейку 46 очок і вийшов вперед. Артемійс відповів брейком 56 та зрівняв рахунок, після чого виграв і третій фрейм. Артемійс Жіжінс – чемпіон Європи.

Сьогодні о 14:00 вболіваємо за Юліана Бойка!!!